Marc De Laere wint achtste Pittemse Cultuurprijs

Redactie KW

Zondagmorgen kwam heel cultuurminnend Pittem en Egem samen in zaal De Fontein voor de uitreiking van de tweejaarlijkse cultuurprijs. Dit maal viel de eer te beurt aan Marc De Laere.

Sinds 2003 reikt de Pittemse Cultuurraad, samen met de gemeente, een tweejaarlijkse cultuurprijs uit. Op zondagmorgen 12 november werd deze voor de achtste maal uitgereikt. De genomineerden van dit jaar waren Freddy De Ceuninck, Marc De Laere, Cristiane Monteyne, Monika Verhelst en de Egemse en Pittemse koren. Zij waren de overblijvers uit een lijst van in het totaal 11 namen die voorgedragen werden. Tijdens een officiële huldiging in zaal De Fontein, die in goede banen geleid werd door moderator Wim Popelier, en muzikaal van de nodige intermezzo’s voorzien werd door Pittemse en Egemse leerlingen van de Tieltse muziekacademie, werd het uiteindelijke resultaat bekend gemaakt.

Vijfde werden uiteindelijk de Pittemse en Egemse koren, gevolgd door Monika Verhelst (die overigens al voor de vijfde maal op rij genomineerd was). Derde in de uitslag werd Freddy De Ceuninck en de tweede plaats was voor Cristiane Monteyne. De achtste Cultuurprijs ging uiteindelijk naar Marc De Laere, die door Wim Popelier gehuldigd werd voor zijn jarenlange inzet voor tal van Egemse verenigingen, maar die bereid is ook in Pittem een helpende hand toe te steken. Een duidelijk geëmotioneerde Marc mocht een kunstwerk van Eric Deman in ontvangst nemen uit de hand van Cultuurraad-voorzitters Hilde Vergote en Katleen Vincent.

(JG – foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier