Marathongesprek trekt Hugo Claus wandeling op gang

18/03/18 om 17:28 - Bijgewerkt op 19/03/18 om 09:19

2018 wordt het jaar van Hugo Claus en dat mag iedereen geweten hebben. Morgen is het exact 10 jaar geleden dat de schrijver overleed en dit jaar wordt ook de 35ste verjaardag van 'Het verdriet van België' gevierd. Het boek is een van de meest illustere romans die Hugo Claus ooit heeft geschreven. Door een onderlinge samenwerking met het Vlaams-Nederlands huis de Buren en Stad Kortrijk wordt het universum van Louis Seynaeve opnieuw tot leven gewekt in een prestigieuze audiowandeling doorheen de plaatsen die beschreven werden in het boek.

Hoe het er vroeger aan toeging

Om de wandeling goed in te zetten kregen liefhebbers de kans om deze ochtend mee te genieten van een interactief gesprek tussen Cees Nooteboom en Jan Vanriet geleid door Kevin Absillis (hoofd van het Hugo Claus Centrum). Cees Nooteboom is een van de gewaardeerde vrienden van Hugo C. en dat werd levendig verteld aan de aanwezigen. Ook Jan Vanriet mag zich klasseren tot een van de bevoorrechte vrienden van Hugo Claus. "Ik herinner me nog levendig het eerste moment dat ik Hugo Claus ontmoette. Het moet januari 1965 geweest zijn dat ik in een ruimte kwam waar er schilderijen hingen van naakte mannen, die moesten ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!