Maquette uit Eigen Kweek staat nu in bezoekerscentrum van Kemmel

Stefaan Decrock, Pipa Demeulenaere, Ingrid Tiersen, Jean-Pierre Geelhand de Merxem en Johan Dierynck. © EF
Redactie KW

Dinsdagavond werd de allerlaatste aflevering van Eigen Kweek uitgezonden. Centraal in deze aflevering stond de Mijnenslag van 1917. Het verhaal daarvan werd haarfijn uitgelegd aan de hand van een maquette, die nu in het bezoekerscentrum van Kemmel staat.

Ook de affiche die de re-enactment in de reeks aankondigt, hangt in de toeristische dienst. “Jammer dat dit het einde van de reeks is, ik had eerlijk gezegd gedacht dat er nu nog een langspeelfilm zou komen“, zegt schepen van toerisme Jean-Pierre Geelhand-De Merxem.

Naar aanleiding van de streekproductenmarkt in Wijtschate op 21 april verhuist de maquette naar de oude pastorie in Wijtschate, ook één van de locaties in de derde reeks. “We willen er de locatie zo getrouw mogelijk weergeven, er hangen nog een paar pikante foto’s verwijzend naar het ‘kotje kotje’ en we zullen er ook de maquette opstellen.” In de toeristische dienst lopen de reservaties voor het arrangement ondertussen vlot binnen. Tegen de start van het toeristisch seizoen verschijnt ook een nieuwe locatiekaart rond de reeks.

Johan Dierynck, de bezieler van de Eigen Kweek-tochten.
Johan Dierynck, de bezieler van de Eigen Kweek-tochten.© EF

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier