Luc Caals brengt Hazes tot leven in Oostende

Redactie KW

Op vrijdag 28 september staat Luc Caals voor de Kursaal met ‘Caals zingt Hazes’. Hij heeft een speciale band met de Stad aan Zee. “Ik ben trots dat ik de Oostendenaars een muzikale avond kan bezorgen”, zegt hij.

Comedian en zanger Luc Caals wordt dé Hazes-performer van België genoemd. Toch legt hij naar eigen zeggen ook een beetje zijn eigen ziel in de liedjes die hij brengt. “Ik interpreteer André, ik doe een beetje mijn eigen ding. Toch zit ik er qua stemtimbre wel heel dichtbij”, vertelt hij. “Bij elk liedje dat ik van hem zing ontdek ik nog nieuwe dingen in zijn tekst.”

Net als veel bekende Vlamingen heeft ook Luc een binding met Oostende. “Mijn binding met Oostende is vrij eenvoudig”, legt Luc uit. “Als je niet van hier bent, dan ben je een aangespoelde (lacht). Ook ik ben in de tijd aangespoeld. De man die mij destijds opving was wijlen Gerard Dangreau. Jarenlang was hij mijn mentor en samen de carnavalsvereniging Orde Van de Kloefe, waar Gerard voorzitter van was, nam ik zelfs een plaat op. ‘De Kloeffe dat zijn wij’ wordt nog altijd gedraaid op veel carnavalsbals. Ik ben trouwens nog ridder geweest bij de Kloeffe. Gerard heeft me hier wegwijs gemaakt en heeft me geholpen bij veel zaken.”

Goede band

Zestien jaar lang was Luc Caals artistiek directeur van Bredene Palace. Jaar in jaar uit vergastte hij de vele toeristen op een wervelende show met een groot aanbod aan humor.

Ook met de Kursaal heeft Luc een band. “Ik kijk met trots terug op mijn deelname aan de ‘Nu of nooit show’, gepresenteerd door Lynn Wesenbeek op VTM. In 1989 nam ik deel aan de finale in de Kursaal”, gaat Luc verder. “Ik behaalde er een derde plaats. Die derde plaats zou later een mijlpaal worden voor mijn latere carrière. Oostende betekent voor mij dus heel erg veel. Ik ben dan ook trots dat ik met mijn show de Oostendenaars een muzikale avond kan bezorgen.” Caals zingt Hazes is de tweede gezamenlijke productie van Pieter De Wulf, Kristof De Block en Niko Geldhof na de geslaagde samenwerking met de Claude Francois hommage. Tickets voor de show kosten 20, 30 of 42 euro. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier