Loppemse krijgt cultuurprijs voor inzet voor Kasteel van Loppem

15/03/19 om 06:00 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 14:47

De gemeente Zedelgem reikt de jaarlijkse cultuurprijs uit aan barones Isabelle van Caloen. De Loppemse krijgt deze prijs omdat ze zich al acht jaar met hart en ziel inzet voor het Kasteel van Loppem. "Een mooi teken van appreciatie, maar de verdienste voor het succes van het kasteel ligt bij zoveel meer mensen dan ikzelf", benadrukt de barones.

Het Kasteel van Loppem kreeg in 2018 liefst 20.000 bezoekers over de vloer en dat is ook de cultuurraad van de gemeente Zedelgem niet ontgaan. Omdat ze de gemeente cultureel zo sterk op de kaart zet, krijgt Isabelle van Caloen nu de cultuurprijs. "Vorig jaar was een uitzonderlijk goed jaar, omdat we in en rond het kasteel heel wat evenementen hebben georganiseerd naar aanleiding van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het kasteel heeft dan ook een bijzonder grote rol gespeeld in die periode: Koning Albert I en koningin Elizabeth verbleven een maand in het kasteel tijdens het bevrijdingsoffensief en de koning nam hier in het kaste...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!