Lonaar en schoondochter liggen uit Grillmasters

Dirk Vandermarliere en zijn schoondochter Shana Raes waren vier weken lang te zien in Grillmasters. (Foto VIER)
Redactie KW

Dirk Vandermarliere (56), de sympathieke advocaat uit Lo-Reninge die met zijn al even sympathieke schoondochter Shana Raes (26) deelnam aan Grillmasters op VIER, overleefde woensdagavond de ‘burn-out’ niet. Verrassend, want in de vorige afleveringen kregen zij niks dan lof. “Op voorhand hadden we zeker getekend om zo lang te mogen meedraaien. Nu hebben we toch het gevoel dat er meer in zat”, vertelt hij.

Vijf weken lang waren Dirk en Shana te zien in Grillmasters op VIER, waar ze het tegen andere duo’s opnamen achter de barbecue. Ze zaten allerminst op hete kolen, want week na week stapelden de lovende commentaren van de jury en de eregasten zich op. “In de eerste uitzending scoorden we met ons menapisch varken. In aflevering 2 noemde chef Peter De Clercq onze bordelaise een van de beste sauzen die hij ooit had gegeten. Daarna zag ons konijn er misschien wat zwart uit, maar stelde de jury terecht vast dat dit toch goed gegaard was. In de aflevering van vorige week gingen we even uit de bocht met onze scampi bij de paella, maar leverden we tapa’s af die de jury omschreef als smaakbommen”, overloopt Dirk.

Grote dosis geluk

Maar in de aflevering van woensdagavond belandden de schoonvader en -dochter in de burn-out tegen ‘de bomma’s’ en koos de jury voor die laatsten. “Waarschijnlijk zullen heel wat kijkers verrast zijn door onze plotse uitschakeling. In zo’n burn-out hangt het natuurlijk af van details en een grote dosis geluk. Twee producten die louter gekruid worden met peper en zout en even lang op een even hete barbecue liggen, die zullen wel geen sensationele smaakverschillen geven”, stelt Dirk. “Ik moet wel toegeven dat Zuid-Afrika ons niet echt goed lag en dat ik zelf niet echt een goed gevoel had bij onze bereidingen. We hadden zeker een mindere dag en zijn volgens mij volkomen terecht in de burn-out beland.”

Leuke reacties

Toch houdt hij naar eigen zeggen een bittere nasmaak over aan de uitschakeling. “Uiteraard zijn we trots op onze prestatie, maar we zijn ervan overtuigd dat we verder hadden kunnen geraken. Het niveau van de meeste deelnemers lag namelijk vrij dicht bij elkaar, wat overigens ook geldt voor de duo’s die het programma eerder al moesten verlaten. Het blijft uiteraard een schitterende ervaring, waarop wij altijd met een goed gevoel zullen terugblikken. We kregen ook heel wat leuke reacties van familie, vrienden en andere mensen die het programma volgden. We grillen nu met nog meer enthousiasme en leggen de lat nog wat hoger. Dankzij onze deelname aan Grillmasters zijn Shana en ik nu nog beter op elkaar afgestemd”, klinkt het verder.

Of Dirk dan ooit nog te zien zal zijn op tv? “Dat laat ik in het midden, al blik ik dus meer dan tevreden terug op onze deelname. Maar ik moet zeker toegeven dat ik de inzet die die opnames vergen wat onderschat had”, aldus de advocaat, die de kookboeken ondertussen alweer heeft ingeruild voor de wetboeken.

(Wouter Verheecke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier