Lloyd Vermeulen uit Avelgem is de jongste kandidaat van dit seizoen

Lloyd Vermeulen de jongste kandidaat van dit seizoen. Hij is sociaal en sportief. © VIER
Redactie KW

De Mol is mogelijk een Avelgemnaar, want de 21-jarige student Lloyd Vermeulen is een van de tien kandidaten. Vorig jaar had Avelgem met Marzena Juzba ook al een opgemerkte kandidaat in De Mol.

Met zijn 21 jaar is Lloyd Vermeulen de jongste kandidaat van dit seizoen. Hij is sociaal en sportief. In het middelbaar nam hij vaak deel aan zwemcompetities, hij voetbalde bij KVK Avelgem en was ook lid van de plaatselijke Chiro. Hij liep school aan het Sint-Jan Berchmanscollege en momenteel studeert hij geneeskunde aan de universiteit van Gent.

Langdurige stage

Hoewel hij momenteel in Gent op kot zit, is hij een goed bekende figuur in zijn gemeente. In het Sint-Jan Berchmanscollege stond hij bekend als een actieve en goede leerling.

Tot na het zomerkamp van 2017 was hij zeer nauw bij Chiro Avelgem betrokken. Hij beleefde daar mooie tijden en maakte de laatste vier jaar deel uit van de leiding, wat hem bij de Avelgemse jeugd geliefd maakte.

In zijn omgeving was men ervan overtuigd dat Lloyd vertrokken was voor een langdurige stage in Afrika in het kader van zijn studies geneeskunde. Zijn vrienden zijn het er over eens: “Lloyd kon heel goed zwijgen.”

Winnaarstype

Een rondvraag bij vrienden leert dat Lloyd een leuke kandidaat voor het programma zal zijn. Koen Beyls die hem al lang kent, vindt hem vooral een sportieve en intelligente kerel. “Zijn absurde gevoel voor humor, zijn spontaniteit en eerlijkheid maken van hem wel een geschikte kandidaat voor De Mol. Hij is ook een winnaarstype en zal er zeker voor gaan”, aldus Koen. Ook zijn mama Eugenie wist te vertellen dat Lloyd ‘nen crème van nen gast’ is. Hoewel niet iedereen met naam in de krant wil, wordt Lloyd door iedereen omschreven als “altijd rechtuit, behulpzaam en vooral grappig.”

Ook in jeugdhuis Krak is zijn deelname hét gespreksonderwerp. Daar vertoeft hij geregeld en iedereen kent hem daar als een joviale gast, die ook van feestjes houdt. De nieuwsgierigheid is groot in Avelgem. Is hij De Mol? Zal hij ver geraken in het spel of wordt hij de overwinnaar? Zondag – en hopelijk nog vele weken – zullen heel wat Avelgemnaren het programma met meer dan gewone aandacht volgen.

(GBA)

Lees meer over de West-Vlamingen in De Mol op kw.be/demol