Literatuur ontmoet andere kunsten

In het vooruitzicht van Liefde tussen de Lijnen etaleert illustrator Trui Chielens onder het bewonderend oog van Cultuurschepen Bart Plasschaert haar kunsten op een ruit in de Sint-Sebastiaanstraat. (Foto Rio)
Redactie KW

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 februari organiseert de stedelijke cultuurdienst, in samenwerking met de Stichting IJsberg, het jaarlijkse festival Liefde tussen de Lijnen. Tijdens deze editie raken literatuur en poëzie in een innige omhelzing verstrengeld met dans, muziek en beeldende kunsten.

Liefhebbers van woord, muziek en performance hebben de vrijdagavond om 20 uur rendez-vous aan de Zeedijk 10. Onder de titel ‘Let Love Rule’ zijn er optredens van Hof van Eede, Nele Van den Broeck, Jason Dousselaere & Sien Vanmaele, Max Greyson, Wilderman en An Pierlé. Voor tickets surf je naar www.kaap.be.

Zaterdag strijkt dan om 14 uur De Karavaan neer in het Leopoldpark. In een tiental kleurrijke caravans vertellen auteurs en illustratoren er tot 19 uur verhalen rond het thema liefde. Een plaatsje reserveren hoeft niet, de toegang is gratis. Het volledige middagprogramma vind je ter plekke aan het Bloemenuurwerk en eerder al via uitinoostende.be. Radio Fresnel spuit voortdurend omkaderende muziekjes, vuur- en lichtbronnen zorgen voor een hartverwarmende sfeer.

Lenige Liefde

Om de 20 minuten brengen Ma Neza, Somebody called me Sebastiaan en Bianca Boer voorstellingen op andere plekken in het centrum van de stad. Je kan deze locaties vinden door vanuit het park de lijnen te volgen die de drie voornoemde performers letterlijk trekken tot aan de plaats waar ze optreden. We verklappen er alvast een paar: ‘t Leeshuus (op de Groentemarkt) en cultuurcentrum De Grote Post (Hendrik Serruyslaan). De zondag om 10.30 uur slaat Liefde tussen de Lijnen een brug naar De Lenige Liefde, de debuutbundel van wijlen Herman de Coninck. Dan vertellen poëtische zielen Bart Moeyaert, Alicja Gescinska, Kristien Hemmerechts en Joris Hessels in zaal Kleine Post over hun literaire verlangens en dagelijkse liefdes. Tickets hiervoor kosten 10 euro.

De auteurs die deel uitmaken van De Karavaan selecteerden ook nog hun favoriete liefdesgedicht of -prozastuk. Evelien Verhegge las de teksten in en een beetje technologische magie zorgt voor zoetgevooisde poëzie in telefooncellen. Die staan opgesteld in de Adolf Buylstraat. (Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier