Lieven Debrauwer krabbelt opnieuw recht na financiële problemen

27/04/18 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:38

Lieven Debrauwer, de man achter pareltjes als 'Confituur' en 'Pauline & Paulette' wil maar wat graag een derde langspeelfilm maken. Alleen: het Vlaams Audiovisueel Fonds weigert de man financieel te steunen. "Ik kreeg te horen dat mijn films niet meer van deze tijd zijn", zucht hij. "Terwijl mensen me wekelijks mensen vragen wanneer ik nog iets zal maken." Via crowdfunding wil hij nu zelf een startbudget verzamelen.

Lieven Debrauwer (49) heeft enkele lastige jaren achter de rug. Op 27 september 2015 teisterde een hevige brand zijn woning in Sint-Amandsberg en de heropbouw heeft hem handenvol geld gekost. "Maar nu gaat het weer goed met me", benadrukt hij. "Mijn huis is helemaal gerenoveerd en deed me ook anders in het leven staan. Tijdens die bewuste brand had ik voor een sessie rond parfum een van mijn grote passies net een zestal dames uit Dendermonde op bezoek. Zij hebben me toen enorm geholpen. Ze kwamen terug om serviezen van alle roet te reinigen, stonden klaar wanneer ik het even moeilijk had... Exact een jaar later heb ik de groep opnieuw uitgenodigd voor een nieuwe sessie. Zo kon ik het hoofdstuk afsluiten."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!