Liesl Stevens uit Tielt en Erwin Deleux zorgen voor apotheose van Apero con Fuoco

Beroepsmuzikanten Liesl Stevens en Erwin Deleux. © GF
Redactie KW

De reeks van Apero con Fuoco is aan het slotconcert toe. Het muzikale koppel Liesl Stevens en Erwin Deleux pakt uit met een muzikaal optreden en sluit zo het seizoen af. Ze treden komende zondag 22 april om 11 uur op in Theater Malpertuis.

De reeks Apero con Fuoco is aan het slotconcert gekomen. Om het concert in alle schoonheid af te sluiten, zullen Liesl Stevens (32) en Erwin Deleux (44) het beste van zichzelf laten horen. Beiden stammen ze uit een heel muzikale familie en hun leven speelt zich af tussen de muziek. Ze zijn alvast niet aan hun proefstuk toe en brengen een indrukwekkend concert naar voren. “Ik ben afkomstig van Tielt en momenteel woon ik in Hasselt met mijn echtgenoot en pianist Erwin Deleux”, vertelt Liesl. “Het muzikale is in mij geboren. Ik kreeg de microbe te pakken van mijn vader Rik. Hij was voorzitter van de Harmonie Vermaak na Arbeid en stichter van het jongerenorkest ‘The Young Ones’. Zo groeide ik in en rond de muziek op.”

Master dwarsfluit

Op achtjarige leeftijd werd ze lid van de muziekacademie in Tielt. “En toen is alles echt begonnen. Momenteel geeft mijn papa les in de plaatselijke academie. Ik volgde er dwarsfluit en werd laureaat in de klas van Hans Van Caneghem. Mijn studies waren vlug gekozen. Het muzikaliteitsgevoel was te sterk en op mijn 18de trok ik naar het conservatorium van Gent. Ik volgde er vijf jaar les en behaalde mijn master dwarsfluit. Ik werd meester in de muziek. Daarna trok ik twee jaar naar Maastricht om mijn kennis te vervolmaken. Ik werkte nauw samen met bekende fluitisten en dirigenten. Ik ben beroepsmuzikant en vind het nog altijd even fascinerend als in mijn beginjaren.”

“Ik heb bewondering voor alle soorten muziek” – Liesl Stevens

Ze werd laureate in verschillende wedstrijden. “Ik ben freelance fluitiste bij L’Orchestre Philharmonique de Liège en de Zomeropera van Alden Biesen. Ik speel heel graag mee in concerten, maar daar blijft het niet bij. Ik speel als soliste en kan me ook in kamermuziek vinden. Ik heb bewondering voor alle soorten muziek. Ik geef les bij de Academie voor Podiumkunsten in Aalst. Mijn partner Erwin Deleux is pianist. Hij is afkomstig van Aartselaar (Antwerpen, red.) en studeerde daar aan het conservatorium en het Lemmensinstituut in Leuven. Als student behaalde hij een master in piano en kamermuziek. Hij werd laureaat in diverse internationale wedstrijden. Momenteel werkt hij als pianoleraar aan de muziekacademie van Lanaken. In het conservatorium van Maastricht is hij correpetitor kamermuziek. Hij treedt vaak op als solist met orkest of in solorecitals zowel in binnen- als buitenland. Hij verkiest vooral de kamermuziek.”

Op het slotconcert brengt het muzikaal koppel een programma onder de titel ‘British Delights’. Liesl en Erwin grasduinen in vier eeuwen ‘Island fluitmuziek’ en presenteren de hoogtepunten uit de unieke repertoires van John Rutter, Mike Mower, Wissam Boustany en Ian Clarke. (NS)

Het concert vindt plaats op zondag 22 april om 11 uur in Theater Malpertuis (Stationsstraat 25). De toegangsprijs bedraagt 10 euro en leerlingen van de academie betalen 5 euro. Kaarten reserveren kan via samw@tielt.be of 051 42 82 60.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier