Lichterveldse toneelgroep Speranza brengt twintig vertoningen voor het goede doel

Dirk Degryse, Danny Vanheste, Christof Degryse, Herman Becue en Christ Soenen van het rondreizend theatergezelschap Speranza. © foto Kurt
Redactie KW

Tussen 15 februari en 22 juni brengt toneelgroep Speranza twintig vertoningen van haar nieuwe theaterstuk Ingebroken. Opvallend, de opbrengst van de voorstellingen gaan volledig naar goede doelen. Het stuk gaat over een gepensioneerde wiskundeleraar en een inbreker.

Speranza is een rondtrekkend theatergezelschap. Het idee om zo’n toneelkring op te richten kwam er in 2017 van Herman Becue (67) uit de Beverenstraat, voorzitter en regisseur van Speranza. Alle acteurs spelen gratis en de opbrengsten van de ticketverkoop gaan naar goede doelen. “Onze eerste voorstelling vond vorig jaar plaats”, vertelt Herman Becue gepassioneerd.

“De titel van dat stuk was Tanya. We proberen elk jaar een voorstelling te geven. Van 15 februari tot en met 22 juni brengen we onze tweede voorstelling Ingebroken.” Met het stuk Tanya trok het theatergezelschap Speranza rond in Vlaanderen. “We speelden zelfs in Antwerpen en in Vlaams-Brabant”, aldus Herman. “Nu blijven we in West- en Oost-Vlaanderen. Wie het eerst komt, het eerst maalt en van zodra we aan twintig voorstellingen geraken, houden de boekingen op.”

Inbreker en leraar

Ingebroken vertelt het verhaal van de gepensioneerde wiskundeleraar meneer De Prins en een inbreker. “Beide personages dringen binnen in elkaars privéleven”, zegt Becue. “De inbreker vertelt zijn levensverhaal aan meneer De Prins en omgekeerd. Ook de leraar zit met een verleden dat hij nog aan niemand heeft verteld. Op den duur worden de twee heren vrienden.” Dirk Soenen (Westrozebeke) en Christ Devriese (Roeselare) spelen respectievelijk de rol van inbreker en meneer De Prins.

De première van Ingebroken gaat door op vrijdag 15 februari om 20 uur in zaal O. C. A. R. in Rumbeke. Deze vertoning is ten voordele van vzw Kloen. Deze vereniging zet zich in voor goede doelen, waaronder de ziekenhuisclowns. De keuze voor dit goede doel is niet toevallig. “Acteurs Christ en Dirk zijn ook lid van die vzw”, aldus Herman Becue. De laatste voorstelling van Ingebroken vindt plaats op 22 juni, in het theatercentrum van Zwevegem.

(FL)

Meer info over de speeldatums en over de goede doelen vind je op www.theatersperanza.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier