Leffingeleuren lost eerste drie namen voor driedaagse in september

23/03/18 om 20:40 - Bijgewerkt om 20:39

De 42ste editie vindt op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september in de dorpskern van Leffinge plaats.

Leffingeleuren lost eerste drie namen voor driedaagse in september

Sinds de make-over in 2015 focust Leffingeleuren zich nog meer op de muziek van morgen. Drie dagen lang krijgen beginnende en beloftevolle nationale en internationale artiesten uit heel diverse genres de kans om zich te bewijzen en een publiek van muzikale fijnproevers voor zich te winnen.

Het dorpscentrum van Leffinge wordt omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers, levensgenieters (foodtrucks, outdoor dansvloer en cocktailbar) en gezinnen (kinderanimatie en laagdrempelige kunst).

De eerste namen zijn netjes verdeeld over de drie dagen.

De Deense punkers van Iceage komen op vrijdag het kot op stelten zetten en zijn bekend van singles als 'Catch It' en 'Pain Killer (feat. Sky Ferreira)'. De groep werd in 2008 opgericht toen de bandleden gemiddeld 17 jaar waren. Verwacht je aan eigenzinnige postpunk met een scheurende sax en viool en een frontman die wel het neefje lijkt van Julian Cassablancas (The Strokes).

Op zaterdag 15 september verwelkomt het festival Cabbage, een Britse band die muzikaal ook al naar de punk en het politieke en maatschappij-kritische aspect ervan teruggrijpt.

Dop de derde festivaldag heeft Lefffingeleuren outlaw-country zanger Bob Wayne uit Seattle te gast. Met zijn welgemikte mix van sterke songs en grappige verhalen weet deze geboren frontman zijn publiek te begeesteren. "There ain't no diesel trucks in heaven" en " Spread My Ashes On The Highway" zijn typische titels voor zijn songs over trucks, vrouwen en barbecues. De hillbilly troubadour, die al eens een gewaagde cover op zijn setlist zet, is een niet te onderschatten songwriter die je gemakkelijkheidshalve als een vuilbekkende cowboy kan neerzetten, bekend om zijn rake observaties over de onderkant van de maatschappij, en met de nodige humor zaken zegt die niet elke redneck voor lief zal nemen.

(svv)

www.leffingeleurenfestival.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!