Leerlingen plooien papiertjes voor artistieke lichtarmaturen in Roeselare

09/11/18 om 10:50 - Bijgewerkt op 08/11/18 om 10:52

De agenda van Broos Vyncke (30) is goed gevuld. Afgelopen zomer sloot Mutcha, het restaurant dat hij samen met Siegfried Vercruysse runde, de deuren, maar een gevaar voor het zwarte gat was er niet. Broos blijft muziek maken, werkt intussen in Café Mango, stelt de komende weken tentoon in horecazaken over heel Roeselare én... startte deze week een opmerkelijk kunstproject op in een school.

Wie Broos een beetje kent, kent z'n artistieke voorkeur en z'n passie voor papier. Met eindeloze stapels papiertjes en nog veel meer geduld plooit, schuift en plakt hij indrukwekkende origami-kunstwerken en collages in elkaar. "Ik heb onder meer een archiefkast staan met 24 lades vol papier", bekent hij. "Restjes, bijeengesprokkelde blaadjes, opmerkelijke motiefjes,... netjes gesorteerd per kleur." Vaak vouwt hij ze tot honderden zoniet duizenden mini origami-werkjes, om die dan te assembleren tot een imposante figuur of een lichtarmatuur.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!