Langspeelfilm 'Engel' van Koen Mortier opent Filmfestival Oostende

17/05/18 om 11:18 - Bijgewerkt om 12:58

Koen Mortiers nieuwe langspeelfilm 'Engel', geproduceerd door CZAR Film, opent op vrijdag 7 september Filmfestival Oostende.

Langspeelfilm 'Engel' van Koen Mortier opent Filmfestival Oostende

Traditioneel gaat daarmee de twaalfde editie van het festival van start met een Vlaamse productie. De film komt op 19 september uit in de bioscoop.

Festivaldirecteur Peter Craeymeersch is bijzonder blij om Koen voor de tweede keer te ontvangen in Oostende. "Engel is een pakkend verhaal over de kwetsbaarheid van een held die aan de verwachtingen van het publiek en zichzelf niet meer kan voldoen, met overtuigende vertolkingen en een crew van topniveau. Door de schitterende fotografie en productiedesign heb ik de film ook meteen geselecteerd voor de internationale LOOK!- competitie."

Elf jaar na 'Ex-drummer'

In 2007 ging de cultfilm 'Ex-drummer', Koen Mortiers debuut en de verfilming van de gelijknamige roman van Herman Brusselmans, ook in première in de badstad. Drie jaar later liet de Oost-Vlaamse regisseur zijn tweede film '22 mei' los op het Belgische publiek.

De nieuwste van Mortier is een bewerking van de succesroman 'Monoloog van iemand die het gewoon was tegen zichzelf te praten' van Dimitri Verhulst. De cast bestaat uit Vincent Rottiers, Fatou N'Diaye, Paul Bartel en Aïcha Cissé. Nicolas Karakatsanis verzorgde de fotografie, Senjan Jansen het geluid, Geert Paredis het decor en Nico Leunen de montage.

Stephan Vanfleteren debuteert als setfotograaf

De muziek is van de Britse groep Soulsavers en Stephan Vanfleteren nam voor het eerst de rol van setfotograaf op zich tijdens de opnames van 'Engel' in België en Senegal.

Vincent Rottiers in 'Engel'.

Vincent Rottiers in 'Engel'. © Stephan Vanfleteren

"Oostende is altijd belangrijk geweest voor mijn carrière. Al stagiair draaide ik er mijn eerste film 'Oostende', een Franse film geregisseerd door Eric Woreth. Daarna kon ik volmondig op Oostende rekenen toen ik met mijn eerste film als regisseur aanklopte. Niet alleen tijdens het filmen van 'Ex-Drummer' werden we door Peter Craeymeersch en zijn team onwaarschijnlijk geholpen, ook de première in Oostende was een onvergetelijk feest. Daarom voelt het openen van het Filmfestival van Oostende voor mij een beetje als thuiskomen en voor de zoveelste keer fungeert de stad als een mijlpaal in mijn leven."

Filmfestival Oostende loopt van 7 tot en met 15 september. Eerder werd al bekendgemaakt dat acteur Matteo Simoni de taak van Master van FFO op zich zal nemen.

Synopsis van de openingsfilm

'Engel' volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Ze vinden waardigheid en hoop bij elkaar om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Boven dit wederzijds gevoel primeert echter hun liefde voor elkaar.

Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!