Lachen met de Aarseelse Toneelvrienden in de komedie ‘De Zoete Zonde’

Op de foto zien we de acteurs met vooraan Nikita Debuysere, Koen Debaere, regisseur Piet Van Compernolle en Conny Lambert. Achteraan herkennen we v.l.n.r. Patrick Gernaey, Anne Vandriessche en Dieter Dewulf. Dominique Dhaeyere was afwezig. © Foto Nele
Redactie KW

De Aarseelse Toneelvrienden brengen eind december vier voorstellingen van ‘De Zoete Zonde’. Dat is een komisch stuk met zeven spelers op de planken. De regie is voor het eerst in handen van Piet Van Compernolle.

Het is intussen een traditie geworden dat de Toneelvrienden uit Aarsele rond de kerstperiode toneelspelen. Dit jaar kozen ze voor het komische stuk ‘De Zoete Zonde’ van José Ruysevelts. Piet Van Compernolle uit Tielt neemt de regie in handen. Het is voor het eerst dat hij regisseur is bij de Aarseelse Toneelvrienden.

Heel herkenbaar

De zeven spelers zijn momenteel volop aan het repeteren. Patrick Gernaey (65) is al 20 jaar lid en speelt dolgraag toneel. “Die passie is ontstaan door zelf naar toneelopvoeringen te gaan kijken”, vertelt hij. “Ik vond dat mooi en zelfs spannend, en had bewondering voor de mensen op het podium. Ik wilde daar ook staan en was ervan overtuigd dat ik dat kon. Enkele vrienden stelden voor om lid te worden van de Toneelvrienden in Aarsele. Ik ben een rasechte Aarselenaar, dus koos ik ervoor om in mijn geliefde gemeente actief te zijn.”

“Men spreekt van de hoofdrol, maar ik hoor dat niet zo graag want iedere rol is even zinvol” – Patrick Gernaey

Hij staat nu 20 jaar op de planken en speelde verschillende rollen, van groot naar klein. “In het huidige stuk speel ik een grotere rol”, zegt Patrick. “Men spreekt van de hoofdrol, maar ik hoor dat niet zo graag. Toneel speel je immers sámen. Je brengt in groep iets moois naar voren en iedere rol is even zinvol. Het is heel belangrijk dat we ons amuseren in de groep en dat iedere speler zijn tekst goed kent. Dan pas kan de toneelspeler zich echt inleven. Voor het eerst werken we samen met Piet Van Compernolle. Dat loopt heel goed, we vullen elkaar goed aan. Het doel is telkens opnieuw de bezoekers aan het lachen te brengen en hen een onvergetelijke toneelavond te bezorgen. Met ‘De Zoete Zonde’ zal er gelachen worden, dat is zeker. Het is een komisch stuk met veel herkenbare familiale gebeurtenissen.”

Patrick Gernaey staat al twintig jaar op de planken.
Patrick Gernaey staat al twintig jaar op de planken.© Foto Nele

Korte inhoud

Bernard Timmermans heeft zijn schaapjes op het droge. Zijn pralines met pikante vulling zijn een schot in de roos. Hij schopte het zelf tot hofleverancier. Het idee voor de pralines kwam van zijn vrouw Yvonne, die vorig jaar overleed. Zijn opvolging baart hem echter zorgen. Zijn jongste zoon Robin heeft totaal geen interesse en de oudste zoon Jan vertrok jaren geleden na een vlammende ruzie. Schoonzus Rita, die het huishouden op zich nam na het overlijden van haar zus, heeft een oogje op Bernard. Maar zij is niet de enige. Ook buurvrouw Babette ziet de rijke weduwnaar wel zitten. Ondertussen blijft de jongste zoon Facebook doorzoeken met de bedoeling zijn broer te vinden.

Praktisch

Er zijn vier voorstellingen: op vrijdag 21 en zaterdag 22 december om 20 uur, op zondag 23 december om 17 uur en op kerstdag 25 december om 19 uur. Een toegangskaart kost 8 euro. Alle voorstellingen vinden plaats in de parochiezaal langs de Jules Van Ooststraat in Aarsele. Tickets zijn te verkrijgen via 051 63 52 90, www.toneelvriendenaarsele.be of toneelvrienden.aarsele@myonline.be.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier