Kuurnse Silke Marien in Mannequin-Fotomodel 2017: “Ik ga voluit voor een plaats in de top drie”

Silke Marien uit Kuurne neemt deel aan de wedstrijd Mannequin-Fotomodel 2017. © BRU
Redactie KW

Silke Marien droomt stiekem van een carrière als fotomodel. Met haar deelname aan de wedstrijd Mannequin-Fotomodel 2017 hoopt de studente verpleegkunde haar droom werkelijkheid te maken.

Op woensdagavond 6 september vonden in hotel Mercure in Roeselare de preselecties van de wedstrijd Mannequin-Fotomodel 2017 plaats. De finale is op zaterdag 4 november tijdens de Jaarbeurs van Roeselare. Een van de finalisten is studente verpleegkunde Silke Marien (17) die geboren werd in Edegem, maar jaren geleden met haar mama richting Kuurne verhuisde. Silke is de dochter van Ilse Houtrique en de stiefdochter van Ezelsordemember Geert Lietaert. Drie jaar geleden maakte ze al eens kort kennis met het gebeuren voor een fotolens nadat ze bij modellenbureau BO-International in Gent een cursus ‘model worden’ volgde.

Geen ervaring

“Tijdens de preselecties verschenen alle deelnemers in kleine groepjes voor een jury. We stelden ons voor waarna gevraagd werd om te defileren. Daarna werden de namen van de finalisten bekendgemaakt. Toen ik mijn naam hoorde, kon mijn geluk niet op. Waarom ik vooral deelneem? Om zoveel mogelijk ervaring in het vak op te doen.” Silke werd via een vriendin van haar mama op de hoogte gesteld van de wedstrijd. “Ik wilde meteen deelnemen”, vertelt ze.

“Op mijn verjaardag moest ik mijn best doen om aan al het lekkers dat voorzien was te weerstaan” – Silke Marien

“Een carrière als mannequin zit er wel niet in gezien ik net geen 1,72 meter ben (lacht). Daarom ga ik voluit voor een plaats in de top drie bij de modellen, maar als mij dat niet zou lukken is dat ook geen ramp.” Later wil Silke aan de slag als verpleegster. “Maar een carrière als model zie ik uiteraard ook zitten”, lacht ze. “Ik heb geen podiumvrees”, gaat ze verder. “Ik nam bijvoorbeeld al meermaals deel aan de playbackwedstrijd van het Sint-Pietersfestival.”

Chiro

Ze beseft echter wel dat haar droom flink wat moeite kost. “In aanloop naar de wedstrijd moet ik op mijn voeding letten”, vertelt ze. “Onlangs nog was ik jarig en moest ik mijn best doen om aan al het lekkers dat voorzien was te weerstaan (lacht). Ik heb echt op mijn tanden moeten bijten.”

In haar vrije tijd gaat Silke geregeld lopen of is ze bezig met haar andere hobby, de Chiro. Ze is intussen al zeven jaar lid.

Ook probeert Silke zoveel mogelijk familieleden, vrienden en kennissen warm te maken om tijdens de finale van de wedstrijd voor haar te komen supporteren. Wie weet treedt Silke binnenkort in de voetsporen van Elise Crombez, Evy Gruyaert en Veronique De Kock die eveneens via die wedstrijd bekend raakten als model. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier