Kuurns Comedy Festival haalt opnieuw kleppers

Op de foto herkennen we Bernard Noffels, Lydia Verfaillie en Charlotte en Filiep Devos. © BRU
Redactie KW

Op vrijdagavond 26 april vanaf 20 uur wordt het opnieuw lachen in de Sint-Pieterszaal tijdens de twintigste editie van het Kuurns Comedy Festival. Na Nigel Williams, Alex Agnew, Kamagurka en Freddy De Vadder slaagde de organisatie er ook dit jaar in om een zeer gevarieerde affiche te kunnen aanbieden. Mét West-Vlaamse tongval.

Wat ooit kleinschalig begon in het jaar 2003 als comedyshow waarop Freddy De Vadder als enige artiest optrad in de Hoeve Vandewalle is ondertussen na wat omzwervingen in onder meer Jeugdhuis Tap, ‘t Molentje en de Foyer van zaal Kubox en twintig edities later een vast begrip geworden op Kuurns grondgebied.

Het waren destijds Francis Watteeuw, Tom Prinzie en Annelies Vandenbussche die met het idee op de proppen kwamen om aan de vooravond van 1 mei uit te pakken met een comedyshow. Later sloot ook Anthony Dewaele zich aan bij dit trio. Zestien jaar later bestaat dit festival nog steeds, weliswaar met een gewijzigde format en onder een nieuwe naam: Kuurns Comedy Festival. “We kunnen stellen dat ons festival destijds comedy op de kaart heeft gezet“, stelt organisator en algemeen coördinator Bernard Noffels onomwonden.

“Zowel grote namen als jong aanstormend en vaak plaatselijk talent waren reeds te gast op ons podium. Even dreigde het festival in 2013 te verdwijnen door gebrek aan mankracht, maar een nieuw team van enthousiastelingen, bestaande uit ouwe getrouwen en nieuwe leden, kon het Kuurns Comedy Festival nieuw leven inblazen.”

Na even de Sint-Pieterszaal te hebben verlaten, opteerden de organisatoren om het Kuurns Comedy Festival opnieuw in die zaal te laten plaatsvinden. Op de affiche vinden we dit jaar onder meer Gentenaar MC Stijn Verdegem, een jong en aanstormend comedytalent. Ook puntdichter Philip Harinck, met Kuurnse roots die zich De Dode Dichter laat noemen zal er eveneens op 26 april bij zijn, net als acteur, cabaretier, komiek, regisseur, muzikant en schrijver Iwein Segers (foto). De laatste in het rijtje die avond is Piv Huvluv, bekend is van onder meer de series Eigen Kweek en Comedy Casino.

Kwaliteit en verfijning

“We blijven er verder voor opteren om ons publiek een gevarieerde en hoogstaande avond aan te bieden”, gaat Bernard Noffels verder. “Ondanks de stijgende organisatiekosten en de besparingen in de cultuursector hopen we ook in de komende jaren nog meer te kunnen investeren in zowel de kwaliteit van onze programmatie als in de verfijning van de organisatie. Gelukkig kunnen we rekenen op enkele sponsors en op een subsidie van de gemeente Kuurne, die ervoor moeten zorgen dat we samen met de inkomgelden net uit de kosten geraken.”

Kaarten in voorverkoop zijn te koop aan 12 euro en kunnen gereserveerd worden via curieuskuurne@gmail.com of via het gsm nummer 0477 88 41 08. De avond zelf betaal je 15 euro. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier