Kuurnenaar Dylan Duck droomt van carrière als fotomodel

Foto BRU © BRU
Redactie KW

Dylan Duck (25) mag zich tot de finalisten rekenen die op droomweekend kunnen naar Parijs om er deel te nemen aan de grote finale van Top Model Belgium. De verwachtingen van Dylan zijn hoog gespannen. Hij hoopt dan ook binnen de top drie te eindigen.

De kwart- en halve finale van Top Model Belgium in de categorie fotomodel bracht Dylan zonder al te veel problemen tot een goed einde. Nu is hij klaar om ook in Parijs zijn capaciteiten in de strijd te gooien tijdens de grote finale van Top Model. Dylan noemt zichzelf perfectionistisch en meent dan ook deze troef goed te kunnen benutten in de wedstrijd.

“Het is een droom die uitkomt voor mij”, begint Dylan, die werkt in een schoenenzaak. “Vorig jaar was ik nog één van de deelnemers aan de wedstrijd fotomodel/mannequin in Roeselare. Ook toen wist ik door te stoten tot in de finale, maar de hoofdprijs was toen helaas niet voor mij. Toen ik een half jaar terug op Facebook plots een oproep zag verschijnen van de organisatie van Top Model dat ze op zoek waren naar kandidaten, dacht ik bij mezelf, dit is mijn kans en schreef me in.

Dansmakkers

De weg die Dylan tot nu toe aflegde bij Top Model verliep al vlekkeloos. “Ik ben de organisatie achter de wedstrijd dan ook heel dankbaar voor de goeie begeleiding de afgelopen maanden. Tijdens de diverse catwalktrainingen, die net als de fotoshoot telkens plaatsvonden in Mons, kon ik al heel wat ervaring opdoen.”

“Omdat ik weet dat zoveel mensen mij steunen, ga ik echt voor die hoofdprijs”

Stiekem droomt Dylan, die een passie heeft voor mode, ervan om ooit een carrière als fotomodel te kunnen uitbouwen. Vooral fotoshoots van kledingmerken dragen zijn voorkeur weg. “In februari van volgend jaar staat de grote finale van Top Model Belgium gepland”, gaat hij verder. “Nu al kijk ik ernaar uit om in de LIDO van Paris het beste van mezelf te kunnen geven. De sfeer tussen de kandidaten is in elk geval top. Ook de grote steun van mijn familie, vrienden, collega’s en van de dansmakkers van dansschool Life Dance Center uit Izegem is enorm. Omdat ik weet dat zoveel mensen mij steunen, wil ik er dan ook honderd procent voor gaan om die hoofdprijs binnen te halen.”

Publiekslieveling

Naast de goede prestatie die Dylan neerzette tijdens de halve finale in San Marco Village in Schelle waardoor hij zich een plaatsje wist te verzilveren in de grote finale in Parijs, zorgde ook zijn grote schare fans ervoor dat hij als tweede eindigde als publiekslieveling. Dylan is ook in Kuurne geen onbekende. In 2010 werd hij zelfs verkozen tot ‘Sportman van het jaar’ voor zijn verdienstelijke dansprestaties.

“Mijn eerste kennismaking met dansen was in 2004 in dansschool Vandenbroucke in Kuurne”, blikt Dylan terug. “Omdat mijn honger na een tijdje niet helemaal gestild was, trok ik naar dansschool Dursin in Kortrijk waar ik meteen opteerde voor het zwaarste niveau. Bij Dursin danste ik alle actuele dansvormen als disco, hip hop, clipdance en zelfs ballet om nog beter te kunnen presteren. Naast de individuele competities was ik ook verbonden aan enkele danceformaties waarmee ik meerdere prijzen wist te behalen. Ook nu nog is dansen één van mijn hobby’s. Naast individueel, maak ik ook deel uit van Black Spirit. Ook solo wist ik in 2011 de titel van vice-Belgisch kampioen bij de adult intermediats op mijn naam te schrijven. Momenteel ben ik actief bij dansschool Life Dance Center waar ik bezig ben met onder meer latin, hiphop en Argentijnse tango.”

Aangepaste voeding

Daarnaast gaat Dylan ook tweemaal per week fitnessen. Om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de grote finale van Top Model Belgium die in februari van volgend jaar plaatsvindt, heeft Dylan zich nu al enkele regels opgelegd. Enkele daarvan zijn aangepaste voeding, voldoende slaap en niet te veel uitgaan.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier