Kursaal Classics opent zondag met familiedag

12/10/18 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:32

Onder de noemer Kursaal Classics organiseert Kursaal Oostende een reeks klassieke concerten. Op 14 oktober wordt het startschot gegeven met een familiedag.

Kursaal Classics opent zondag met familiedag

Van links naar rechts Kris Stroobants (Frascati Symphonic), Antonietta Vanderperre (balletschool Rose d' Ivry), Carla Rabau (directeur balletschool), Bernard Dewulf (Conservatorium aan Zee) en Stephanie Dierckxens (Symphonie Orkest Vlaanderen). Vooraan zien we Dirk Ooms (directeur Conservatorium aan Zee) en Kateryna Kroshka. © JRO

Vanaf 10.30 uur laat Kursaal Oostende jong en oud kennismaken met de wondere wereld van klassieke muziek. "Iedereen moet sowieso de deur uit op 14 oktober om te gaan stemmen", verduidelijkt Kateryna Kroshka van Kursaal Oostende. "Daarom leek het ons de ideale gelegenheid om het startschot van Kursaal Classics te geven op die dag. We geven workshops en er is een aperitiefconcert van Sioen met een bijhorende uiteenzetting over modern versus klassiek. Over de middag voorzien we klassieke Belgische gerechten. Om ook de kleinsten plezier te laten beleven, voorzien we de hele namiddag kinderanimatie. Om 17 uur voorzien we het eerste concert: 'Mozart meets Operette', uitgevoerd door de European Philharmonia en Marco Bakker."

Programma

Op zondag 2 december brengen topmuzikanten van eigen bodem - Julien Libeer, Lorenzo Gatto en Camille Thomas - een Tripelconcerto van Beethoven. Het nieuwjaarsconcert vindt plaats op zondag 13 januari 2019 met Weense Walsen, swingende jazz en catchy filmscores, gebracht door het aanstormend talent Elin Chan.

Op zondag 24 februari is er alleen maar Weense muziek. Bereid je voor op een namiddag Strauss en Straus. Het laatste concert is voorzien op zondag 16 juni. De laatste Belgische pianolaureaat Liebrecht Vanbeckevoort brengt een uniek releaseconcert voor de nieuwe cd.

(JRO)

Tickets en info via: www.kursaaloostende.be. Naast individuele tickets zijn er ook abonnementen verkrijgbaar aan 89, 99 of 109 euro. Daarmee kan je naar alle concerten in de reeks.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!