Kunstwerkt organiseert voortaan ‘Buren bij kunstenaars’ en rolt het straks uit over heel Vlaanderen

Minister Sven Gatz reserveert voor Kunstwerkt tot 2021 elk jaar 250.000 euro. © BELGA
Redactie KW

Minister van Cultuur Sven Gatz heeft de Vlaamse amateurkunstenorganisatie Kunstwerkt de opdracht gegeven om het West-Vlaamse project ‘Buren bij kunstenaars’ over te nemen en een uitrol in heel Vlaanderen voor te bereiden. Dat laat de minister weten in een persbericht.

Minister Gatz reserveert voor Kunstwerkt tot 2021 elk jaar 250.000 euro uit de overgehevelde provinciale enveloppes. Tijdens die transitieperiode zal Kunstwerkt het project ‘Buren bij kunstenaars’ overnemen in West-Vlaanderen. Deze succesvolle open-atelierdagen lieten op initiatief van de kustprovincie het grote publiek toe om een kijkje te nemen in het atelier van een professionele of amateurkunstenaar. Voor de kunstenaars bood dit project de gelegenheid om hun werk te presenteren aan hun ‘buren’, een heel breed publiek dus.

“Tijdens de transitieperiode zal Kunstwerkt de mogelijkheid bestuderen om dit succesrijke West-Vlaamse project over heel Vlaanderen uit te rollen vanaf 2020“, aldus Sven Gatz. Katrien Boogaerts, coördinator van Kunstwerkt, zie het als een mooie uitdaging. “Dit project moedigt op een erg succesvolle manier beeldende kunstenaars aan. Laat dat net de bestaansreden van Kunstwerkt zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier