Kunstwerk Balance keert terug naar Bunkersokkel op Markt van Oedelem

Kunstenaar Rik Beuselinck is fier met de terugkeer van zijn beeld. © foto Regi
Redactie KW

De aankoop van het kunstwerk ‘Balance’ van Rik Beuselinck staat op de agenda van de gemeenteraad van komende donderdag.

Het beeld werd door Rik Beuselinck na zijn tentoonstelling in ‘t Schepenhuys weggehaald omdat de gemeenteraad niet over de brug kwam om het aan te kopen. Bij de tentoonstelling waren de reacties van de bezoekers en van vrijwel het gros van de Oedelemse inwoners zeer lovend. Drie politieke fracties vroegen op de gemeenteraad om het een permanente plaats te geven op de Markt van Oedelem.

Schepen Gijs Degrande (N-VA) stelt dat eenmaal de aankoop is afgerond een speciale inhuldiging volgt. “In de lente willen we het kunstwerk op een gepaste manier op de Oedelemse markt verwelkomen“, aldus de schepen. “Rik Beuselinck en mezelf staken de koppen al eens bij elkaar. We willen vooral dat het een feest voor de mensen in Oedelem wordt”.

Dorpskernversterking

Volgens schepen Gijs Degrande past de aankoop van het beeld in de versterking van de kern van Oedelem. “Met een aantrekkelijke dorpskern zorgen we voor meer dynamiek en zorgen we voor een bloeiend gemeenschapsleven. Er zijn al heel wat investeringen gedaan zoals de totaalrenovatie van ‘t Schepenhuys, de creatie van het groene begraafpark, de verschillende elementen op het plein en de boombakken”. De offerte van de kunstenaar bedraagt 45.000 euro waarvan 2.500 euro voor materiaal, 2.000 euro voor vervoer, 500 euro voor demontage en terugplaatsing en het werk zelf kost 37.453 euro.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier