Kunstencentrum KAAP in rode cijfers, vier mensen op straat

02/02/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 01/02/18 om 13:00

Het Brugs-Oostendse kunstencentrum KAAP moet vier van de 17 werknemers ontslaan. Daarnaast krijgen twee anderen slechts een halftijds contract na hun vooropzeg. Aanleiding is een ernstig financieel tekort bij het kunstencentrum. Zakelijk directeur Veerle Mans kreeg haar ontslagbrief, artistiek leider Hendrik Tratsaert mag zich enkel nog concentreren op het literaire en beeldend programma.

Bij het kunstencentrum KAAP, dat nog maar een jaar geleden opgericht werd door de fusie van De Werf en het Oostendse Vrijstaat O., heerst er grote verslagenheid omwille van nakende ontslagen. KAAP kampt naar verluidt met een financieel tekort van liefst 160.000 euro. Vooral de Brugse werkplekken worden getroffen: daar gebeuren vijf van de zes afdankingen. Daar zijn medewerkers bij met 28 dienstjaren. Die krijgen op enkele jaren van hun pensioen twee jaar vooropzeg, met de vraag om nadien deeltijds te werken.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!