Kunstenaar creëert storm op anders erg rustige Brugse reien

Het ponton van Atelier Bow-Wow aan Carmersbrug. (Foto TVH)
Redactie KW

De Triënnale loopt van 20 mei tot 18 oktober 2015. Het stadsbestuur plan op zondag 24 mei om 11 uur een grote publieksopening.

Woensdagochtend werd het werk van de Israëlische kunstenaar Romy Achituv op het Sasplein in de Brugse reie te water gelaten. Aan de hand van de installatie Cataract Gorge laat hij een typisch Brugse trapgevelwoning op golven drijven. Via een wave ball wordt een storm gecreëerd op de anders zo stille Brugse reien. Het is een metafoor voor de kracht van hedendaagse veranderingen die de eeuwenoude, beschermde stad kunnen teisteren.

Het project maakt deel uit van de Triënnale Brugge 2015 : zeventien hedendaagse kunstenaars en architecten palmen 14 publieke ruimtes in het historische Brugge in. Centrale thema is de volgende vraag : wat gebeurt er als de 5 miljoen toeristen die elk jaar Brugge bezoeken, beslissen om zich in het stadscentrum definitief te vestigen.

De Triënnale loopt van 20 mei tot 18 oktober 2015. Het stadsbestuur plan op zondag 24 mei om 11 uur een grote publieksopening. Een dag voor de Bruggelingen, met om 11 uur een gratis drankje aan de Canal Swimmer’s Club vlakbij de Carmersbrug. Er staat een wandeling op het programma langs het Toekomstparcours van Brugge. “De Triënnale vormt de perfecte aanleiding om verder na te denken en te debatteren over de toekomst van de stad”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. Op de Burg kan kennis gemakt worden met enkele toekomstideeën voor Brugge, dei door Bruggelingen werden ingediend.

Op de publieke openingsdag zullen de Langereizwemmers baantjes trekken in de reien, is er een vlottenwedstrijd voor verenigingen en bouwspel voor kinderen op het binnenplein van het Belfort.

(SVK)

>> Info : www.triennalebruge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier