Kortrijkse mannequins in spe

Foto EDB
Redactie KW

Drie Kortrijkse kandidaten wagen hun kans in de verkiezing mannequin/fotomodel. De verkiezing vindt plaats op zaterdag 4 november tijdens de jaarbeurs in Roeselare. De Kortrijkse meisjes nemen het op tegen 24 andere finalisten.

Mimi Tassew (15) uit Marke: “Victoria’s Secret Angel worden”

Mimi Tassew, die Ethiopische roots heeft, woont al heel haar leven in Marke. Ze woont er met haar mama Sonja Callemin en haar broer Yene (16). Ze liep school in de Levensboom en zit nu in het derde jaar ASO Wetenschappen met STEM in PTI Tuinbouwschool in Kortrijk. “Ik was altijd al geïnteresseerd in modellenwerk”, vertelt Mimi. “Ik schreef me vorig jaar in in een modellenbureau in Gent. Ik wil daar graag in verder doen.”

De Markse tiener was onder meer al te zien op een affiche van Kortrijk Wintert, op bussen van De Lijn en in een boekje van Ava papierwaren. “Ik heb dus al een beetje ervaring, maar wil graag nog meer opdrachten krijgen”, zegt Mimi. “In Roeselare neem ik enkel deel aan de verkiezing tot fotomodel. Ook mannequin zou ik graag doen, maar je moest hiervoor minstens 172 centimeter groot zijn en ik ben twee centimeter te klein. Het is de eerste keer dat ik aan een verkiezing deelneem. Aanvankelijk was ik vooral bang dat ik geen kans zou maken, maar iedereen was superlief en op het einde van de preselectie voelde ik me al beter.”

Haar ultieme droom is om één van de Victoria’s Secret Angels te worden. “De modellen van dat lingeriemerk zijn de beste van de hele wereld en zijn zijn mijn grootste inspiratiebron. Ik ken ze allemaal bij naam, weet uit welk land ze komen en ken hun gezinssituatie. Ze sporten ook superveel. Dat is iets wat ik ook doe.”

Mimi loopt, danst, doet fitness, yoga en krachttraining. “Ik kook ook graag en ben vooral bezig met gezonde voeding. Dat begon met de voedselzandloper in het boekje van Danone dat we in het derde kleuter kregen.”

Daisy Vandenbulcke (21) uit Kortrijk: “Ik zal ervaring rijker zijn”

Daisy Vandenbulcke, die in december 22 jaar wordt, werd geboren in Antwerpen en woont al vijf jaar in Kortrijk. Ze heeft ook nog een jongere broer. In Vives volgde ze de opleiding bachelor kleuteronderwijs via werkplekleren. Dat jaar studeerde ze af. “Momenteel doe ik verschillende interims”, zegt ze. “Ik geef ook op zaterdagvoormiddag kleuterturnen. Dat ligt in de lijn van wat ik studeerde en voor mij is het een hobby. Verder onderhoud ik in mijn vrije tijd sociale contacten.”

Foto EDB
Foto EDB

De Kortrijkse neemt zowel aan de verkiezing tot fotomodel als aan deze voor mannequin deel. “Ik had al van die verkiezing gehoord en zag het plots voorbijkomen op Facebook”, vertelt Daisy. “Het leek me wel eens leuk om daaraan deel te nemen. Het is een kleinschalige wedstrijd die niet zoveel tijd vraagt en waarvoor je geen geld moet inzamelen of dingen verkopen. Het is ook weer een ervaring die ik rijker zal zijn. Mocht ik de kans krijgen, zal ik zeker opdrachten meenemen, maar mijn verwachtingen liggen niet zo hoog. Van een vriendin die al in de modewereld zit en bij een internationaal modellenbureau ingeschreven is, hoor ik toch vaak over leuke opdrachten zoals fotoshoots op mooie locaties. Voor mij telt in deze verkiezing vooral de ervaring.”

Daisy deed één keer een fotoshoot voor een fotowinkeltje. De andere finalisten zag Daisy slechts twee keer: één keer op de selectie en één keer op een fotoshoot. “Ik kon er wel al enkele vrienden maken”, zegt Daisy. “Ik zie niet echt veel competitie tussen de deelnemers. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”

Babette Defoort (19) uit Heule: “Helemaal anders dan Tineke van Heule”

Voor Babette Defoort, dochter van Steven Defoort en Sabine Debel en zus van Marilou en Anouk, is de deelname aan de verkiezing tot mannequin én tot fotomodel iets nieuws op haar lijstje van verkiezingen. In 2014 werd de Heulse Tineke van de Watermolen. Het jaar erop nam ze deel aan de verkiezing tot Tineke van Heule. Daar werd ze tweede eredame. “De verkiezing fotomodel/mannequin is niet te vergelijken met de Tinekesverkiezingen”, zegt Babette.

Foto EDB
Foto EDB

“In Heule gaat het er veel volkser aan toe. Op mannequin/fotomodel zijn ook uitstraling en je manier van lopen belangrijk. De verkiezing tot fotomodel is eerder voor fotoshoots en bij de mannequinverkiezing komt ook lopen op hoge hakken erbij. Dat is meer om op een catwalk te lopen. De voorbereiding voor zowel mannequin als fotomodel gebeurt samen.” Hoewel ze deze verkiezing ook heel tof vindt, acht ze de persoonlijke voorstelling van een Tineke en het voorbereiden van een act nog fijner. “Daar telt je persoonlijkheid”, meent Babette. “Je hebt er ook een hele bende supporters die achter je staan.”

Babette voelt nu ook wel meer concurrentie. “Toch leerde ik bij de mannequin/fotomodelverkiezing al veel bij”, zegt ze. “Op de preselectie mochten we lopen, stilstaan, draaien, poseren en mooi glimlachen, één keer in zelfgekozen kledij en één keer in bikini.” De preselectie was voor Babette een chaotische dag. “Om 14 uur had ik nog een herexamen en om 18 uur moest ik in Roeselare zijn.” Babette zit nu in het tweede jaar communicatiewetenschappen in UGent. Ze zit in een studentenvereniging, volgt piano- en zangles en speelt gitaar. (

(Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier