Kortrijkse jongerenradio Quindo stelt nieuwe medewerker voor

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Jongerenradio Quindo stelde deze week tijdens hun nieuwjaarsreceptie hun nieuwe medewerker voor. Bo Slambrouck (25) uit Kortrijk vervangt het komende half jaar Broos Claerhout als jeugdwerker.

Broos nam 6 maanden loopbaanonderbreking van zijn job als sociaal werker bij jongerenradio Quindo in Kortrijk om politiek medewerker te worden van Tine Soens (SP.A) in het Vlaams Parlement. Met de Vlaamse verkiezingen in aantocht is hij zijn werk maar een half jaar zeker. Het zou dus kunnen dat hij in mei al terug komt naar Quindo. “Maar dat hangt van veel verschillende factoren af”, weet zijn vervanger Bo te vertellen.

Bo werkte vorig jaar nog bij de Oostendse afdeling van Arktos, een Vlaams expertisecentrum voor kinderen en jongeren van 6 tot 25 jaar voor wie de aansluiting op school, werk en samenleving minder evident blijkt. “Maar ik vond het pendelen vanuit Kortrijk erg vermoeiend“, vertelt Bo.

“Bovendien wilde ik reizen dus pakte ik mijn rugzak en trok ik 4 maanden rond in Canada en Zuid-Amerika. Mijn sollicitatie deed ik zelfs via Skype vanuit Argentinië. Op 7 januari mocht ik beginnen en ik doe het heel graag. Soms sukkel ik nog wat met de technische kant. Maar gelukkig ben ik terechtgekomen in een sterk team. Dat komt dus helemaal goed en wat er in mei moet gebeuren dat zien we dan wel weer. “

De jongerenradio is het kloppende hart van het medialab van de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest). Het is een plek waar jongeren leren experimenteren met alle vormen van media. De radio draait op meer dan 150 vrijwilligers en 3 vaste krachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier