Kortrijkse gidsen: "Graag graf van Edouard Wallays beschermen"

27/10/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 26/10/17 om 10:14

Woensdag is het 1 november, de dag waarop veel mensen nog eens naar het kerkhof trekken. "Jammer, want je overleden dierbaren moet je het hele jaar door herdenken", stelt Martin Demedts. Hij is lid van de West-Vlaamse Gidsenkring Kortrijk en geeft rondleidingen op onder meer het Sint-Janskerkhof in Kortrijk. "Net zoals veel andere kerkhoven is deze begraafplaats een openluchtmuseum."

Wie naar een begraafplaats trekt om het graf van een overleden dierbare te bezoeken, wandelt heel vaak nog wat rond op het kerkhof in kwestie. Maar wat als je een rondleiding kon krijgen van een ervaren gids die tijdens de wandeling met anekdotes uitpakt? In Kortrijk kan het. De West-Vlaamse Gidsenkring Kortrijk heeft met Martin Demedts een ervaren lid in huis die de begraafplaats als zijn broekzak kent. Op zaterdag 4 november is hij de gids tijdens een funeraire wandeling op het kerkhof van Kortrijk-Centrum. Wij kregen al een voorsmaakje.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!