Kortrijkse fotoclub richt lens op het prachtige IJsland

Het elftal dat vorig jaar naar IJsland trok. We zien Jean-Pierre Coorevits, Carlo Roels, Sofie Steenhoudt, Jurgen Casselman, Marc Dirkx, Donald Samyn, Carmen Baelde, Franky Roels, Didier Verschelde, André Petre en Freddy Haerens. © Foto Freddy Haerens
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

In 2015 ondernamen 7 leden van Fotoclub Groeninghe voor het eerst een fotoreis naar IJsland waarbij vooral het Westen, het Zuiden en het Zuid-Oosten werden bezocht en in beeld gebracht. In 2017 ging de reis met 11 leden naar de Noordelijke regio en de Westfjorden. Van 19 tot en met 21 mei toont Fotoclub Groeninghe de fototentoonstelling IJsland 2.0, het resultaat van een 14-daagse fotoreis.

“We wilden onderzoeken of het Noorden groener en warmer is door de warme Golfstroom”, zeggen de leden. Het avontuur begon in het Noordoosten met de verkenning van de streek rond Akureyri en het Mývatn-meer, het spotten van walvissen in de Noordelijke fjorden, het vulkanisch gebied bij de vulkaan Krafla en de wondermooie Jökulsa Canyon met de watervallen Selfoss en Dettifoss. Hierna ging het naar de Westfjorden met onder andere de vogelkliffen van Látrabjarg en uiteraard de prachtige fjorden, om te eindigen in het westelijk gebied van Borgarnes tot de Langjökull-gletsjer.

Ook deze tweede reis leverde een massa beeldmateriaal op waaruit in eerste instantie, onder de titel ‘IJsland 2.0’, een fotodocumentaire van anderhalf uur werd samengesteld. De mooiste beelden werden nu geselecteerd voor een exclusieve fototentoonstelling in de Grote Zaal van VC Mozaïek aan de Overleiestraat 15A in Kortrijk. Daarnaast is nog ander werk te zien van alle leden van de fotoclub.

Of het Noorden nu groener is? “Ja”, klinkt het in koor bij de 11 reizigers. De tentoonstelling is dagelijks gratis te bezoeken van 09.30 tot 19 uur van 19 tot en met 21 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier