Kortrijkse Duivelstoel te koop in 'Stukken van Mensen'

24/04/18 om 11:28 - Bijgewerkt om 16:56

Davy Depaepe (36) en Anouk Baert (24) uit Kortrijk verkopen dinsdagavond hun 'duivelstoel' in de reality-reeks 'Stukken van Mensen' op Vier. De uitbaters van designwinkel WAUW trokken naar de studio's van Vier om er hun exclusief stuk voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. "Hopelijk krijgen we meer dan dat we denken en kiezen we de juiste kamer", zegt Davy. "Het blijf al bij al een gok!"

De duivelstoel is in de jaren vijftig handgemaakt. De verkopers vermoeden dat de stoel voor een toneelstuk werd vervaardigd. Het is geen designstuk maar een rariteit. Het ludieke aan de stoel zijn de armleuningen en de ogen van de duivel. "Als men de ene armleuning op en neer beweegt dan gaan de ogen van links naar rechts. Met de andere armleuning gaan de ogen op en neer. Het is een vernuftig systeem. Het moet enorm veel werk zijn geweest om dit te vervaardigen", zegt Davy "Graag zou ik de ware toedra...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!