Kortrijks kinderfestival Spinrag zet in op jonge cultuurbeleving

© Facebook Spinrag
Redactie KW

Maandagavond start de ticketverkoop van Spinrag, het Kortrijkse kinderfestival dat ook dit jaar weer tijdens de krokusvakantie plaatsvindt. Met voorstellingen, films, ateliers en verhalen wil Kortrijk cultuur interessant en aangenaam maken voor al wie jong is.

Zo kan je in de komende krokusvakantie de ‘Diglos’ ontdekken op het Schouwburgplein, een bijzondere constructie waar je dwars doorheen kan kijken. Iedereen kan er in en uit, alleen of met het hele gezin, om zichzelf creatief uit te dagen. Met de Kriek Krak Zoektocht word je verder ondergedompeld in het spannende verhaal van Jules. Hij leidt je langs de Kortrijkse winkelvitrines. Ook tal van workshops in Theoria, Salon En-Vie, Tarterie of OES Behoren tot de mogelijk. Of pik je toch liever een filmpje mee in de Budascoop én een voorstelling in de Schouwburg?

Waar je ook komt, Spinrag tovert elke plek om tot iets bijzonders. Laat je leiden en ontdek verrassende acts in de vertrouwde zalen of op nieuwe plekjes. Want Spinrag zet in op beleving en ervaring. De ticketverkoop van Spinrag start maandagavond om 20 uur.

Proeven

“Spinrag ontving vorig jaar ongeveer 10.000 bezoekers, een record dat we ook deze editie willen evenaren want we vieren de vijftiende verjaardag van dit schitterende kindermuzefestival. Het festival bekoort niet enkel kinderen maar ook hun ouders en grootouders“, zegt An Vandersteene, schepen van Cultuur. “Onze kinderen van kindsbeen af van kunst en cultuur doen proeven, zorgt ervoor dat zij ook later kunst en cultuur appreciëren of zelfs actief ermee omgaan. Ik draag Spinrag een zeer warm hart toe en ik kijk uit al naar Douverture die de feesteditie van dit twee wekende durende festival inluidt!”

Ontdek het volledige programma op www.spinrag.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier