Kortrijk huldigt laureaten en kampioenen van Vlamo-wedstrijd

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Maandagavond werden in het Kortrijkse stadhuis vijf leerlingen van het Conservatorium gehuldigd. Zij waren zondag laureaat geworden op de finale van de Vlamo-wedstrijd, de belangrijkste muziekwedstrijd voor amateurmusici in Vlaanderen.

Na een provinciale selectie werden vijf leerlingen van het Conservatorium geselecteerd voor de finale van de nationale Vlamo-wedstrijden in Kunstencampus DeSingel in Antwerpen. Hoboïste Anouk Vandenbussche werd kampioen met 99 procent in de superieure afdeling. Fluitiste Birgit Vanden Berghe behaalde 92 procent en werd kampioen in de 3de afdeling. De andere laureaten waren Liesl Vanoverberghe op fluit met 93,5 procent en een tweede plaats in de ereafdeling, Anouk Vandenbussche op viool behaalde 90 procent in Afdeling A, Jelle Van Meenen op trompet, die 87,5 procent haalde in de eerste afdeling en violist Simon Schotte die 86 procent haalde in afdeling C.

Deze Jong Talenten van het Kortrijks Conservatorium zullen op 5 mei te horen zijn op een aperitiefconcert waar ze als solist optreden met begeleiding van het Kortrijks Symfonisch Orkest onder leiding van Erik Desimpelaere. (PVH/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier