Kortrijk Drumt richting Malta voor internationaal topoptreden

De drummers en sympathisanten zijn er klaar voor! © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Bijna na een jaar na hun indrukwekkende stunt aan de Leieboorden, zijn de mensen van Kortrijk Drumt begonnen aan een nieuw avontuur. Woensdagnamiddag vertrokken 46 drummers van de Drumgroep Kortrijk Drumt richting luchthaven Charleroi. Woensdagnacht landen ze in Malta. Op 14 en 15 juni treedt Kortrijk Drumt op tijdens het Drum Fest Malta, een internationaal festival dat verschillende genres samenbrengt.

Ze werden uitgenodigd door de organisatie. Het eerste optreden is op 14 juni in het Ta’ Qali National Park in Attard nabij Medina, de voormalige hoofdstad van Malta. Kortrijk Drumt is er hoofdact op het jaarlijkse Drum Fest Malta, Rock & Rave. De dag erna verzorgen ze een optreden aan de beroemde trappen in de hoofdstad Valletta.

“Niet voor niets werd Valletta gekozen dat Culturele hoofdstad van Europa was in 2018. Een perfecte link met de ambities van de stad Kortrijk, die dat in 2030 wil worden” aldus Gino Kesteloot. “We gaan er naar toe met 46 drummers die allemaal een nieuw drumstel gebruiken. Heel toevallig in de Belgische kleuren“, verklapt Gino. “We zullen er ontvangen worden door hoogwaardigheidsbekleders en er rondtoeren met een dubbeldekbus met open dak. Op zaterdagmorgen geven we nog een optreden met de steun van het tv-station Marsa.” Ter plekke werden een 15-tal lokale drummers opgeroepen. De grootste sponsor van het evenement is de firma Accountancy Vandelanotte, werkgever van Gino.

Bij hun vertrek werden de drummers en sympathisanten uitgewuifd door schepen van Cultuur Axel Ronse. Burgemeester Vincent Van Quickenborne en Axel Weydts, schepen van Mobiliteit in Kortrijk, reizen ook naar Malta om er het beste van zichzelf te geven op de drums. De groep keert terug op 16 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier