Kortfilm over stadsfontein 't Zand geselecteerd voor De Kotroute

16/11/17 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:59

'Blik' is een korte fictiefilm die net voor de start van de werken op 't Zand werd gedraaid.

Kortfilm over stadsfontein 't Zand geselecteerd voor De Kotroute

De nieuwste kortfilm 'Blik' van Stijn Vandamme (24) uit Jabbeke, over de verdwenen Brugse stadsfontein op 't Zand, wordt donderdagnacht 23 november vertoond op De Kotroute in Antwerpen. De jonge filmmaker werd dit jaar voor het kunstenfestival van Amuseevous geselecteerd en mag één nacht lang exposeren in een studentenkamer in Antwerpen. Naast zijn nieuwste kortfilm worden ook '366 Treden' over de Halletoren in Brugge en 'Balstraat 16' over het kantcentrum tentoongesteld.

'Blik' is een Brugs verhaal over een jongen en een meisje dat zich afspeelt op het stadsplein 't Zand. Hun bezoek aan de fontein zet hen aan tot een gesprek over herinneringen. In de film acteren de jonge acteurs Tine Roels en Dries Gilliaert.

De Kotroute is een jaarlijks evenement waarbij studentenkoten worden omgetoverd tot tentoonstellingsruimte-voor-één-nacht. Jonge kunstenaars exposeren een avond lang in de gezellige omkadering van studentenkamers. De Kotroute in Antwerpen die plaatsvindt op 23 november start om 19 uur in het Letterenhuis. Doorlopend van 19 uur tot 23 uur kan je de deelnemende kunstenaars bezoeken op verschillende plaatsen in Antwerpen.

Voor meer info en tickets kan je terecht op www.kotroute.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!