Kokopelli weer spetterend gestart

Redactie KW

Ruim duizend aanwezigen beleefden vrijdagavond 15 mei hun eerste geslaagde avond van het driedaags Kokopellifestival aan de dwarsschuur van ‘t Goet in Wynckele.

Kokopelli lokt bezoekers van overal en van alle leeftijden. Wij zagen enorm veel reggaefans. Geen wonder als je weet dat dé ster van de avond de Jamaicaanse zanger Oje Ken Ollivierre, bij de fans van het genre beter bekend als Protoje (foto), en zijn groep The Indiggnation was en de man, omringd door enkele goed in het vlees zittende backingzangeressen, in Gullegem zijn nieuwe album in primeur kwam voorstellen. Het verzamelde publiek lustte er duidelijk pap van. Het hele optreden was dan ook een schoolvoorbeeld van love, peace and understanding.

Zelfs de politie, die duidelijk extra manschappen had ingezet om te controleren op alcohol bij minderjarigen en drugsgebruik, genoot zichtbaar van de show.

Kokopelli duurt nog twee dagen en brengt zijn bezoekers nog een heel gevarieerde mengeling van muziekgenres en -stijlen. Tussen de optredens in kunt u er ook nog een beeld krijgen van de werking van de media in Noord en Zuid. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier