KOERS wordt gratis voor alle Roeselarenaars

10/08/18 om 07:39 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 09:41

Het compleet vernieuwde wielermuseum KOERS opent op zondag 9 september - tijdens Open Monumentendag officieel de deuren. "Dit moet een nieuwe hotspot in de stad worden", zegt curator Thomas Ameye. Het nieuwe museum zal voor alle inwoners van Roeselare gratis toegankelijk zijn.

Het verhaal van het vernieuwde wielermuseum startte in 2012 met een eerste subsidieaanvraag bij Toerisme Vlaanderen. Binnen een maand op zondag 9 september opent KOERS de deuren voor het grote publiek. "Het wordt een pareltje", glundert curator Thomas Ameye. Hij begeleidde het hele project van dichtbij en telt stilaan de dagen richting feestelijke opening af. "Dit stukje Roeselaars erfgoed zal weer helemaal in ere hersteld worden én moet een nieuwe hotspot in de stad worden. Net daarom zullen ook Toerisme Roeselare en het Vrijetijdspunt hier hun onderkomen vinden. Deze plek moet bruisen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!