Klinkende Kroegen biedt zomer lang muzikaal vertier in binnenstad Brugge

Sinds 2014 biedt Klinkende Kroegen elke woensdagavond gratis concerten aan in Brugge. © svv
Redactie KW

Elke woensdagavond in juli en augustus bieden drie cafés gratis optredens aan in openlucht of binnen.

Sinds 2014 biedt Klinkende Kroegen elke woensdagavond van 20 uur tot middernacht gratis concerten aan in het stadscentrum van Die Scone. Om alles overzichtelijk te houden, vinden er per avond optredens plaats in maximum drie kroegen op maximum drie locaties. “Als stadsbestuur ondersteunen we Klinkende Kroegen op meerdere vlakken”, zegt schepen van Bibliotheek, Cultuurcentrum en Sociaal-Culturele verenigingen Mieke Hoste (SP.A).

“Alle 27 deelnemende krijgen een vergoeding van 450 euro per concertavond. Daarnaast verlenen we ook logistieke steun, onder de vorm van podia, tafels, stoelen, dranghekken, decibelmeters en noem maar op.”

Geen klein festival

Bovendien zal de stad Brugge op negen buitenlocaties extra fietsstallingen (movilo’s) plaatsen. Ook voorziet de stad op alle buitenlocaties in extra vuilnisbakken. Publicitair krijgt Klinkende Kroegen de volle steun.

Dit jaar doen enkele nieuwe kroegen mee, zoals De Kalvarieberg, De Kelk en The Vintage. We geven geen toestemming aan L’Estaminet om gebruik te maken van het Astridpark. Indien we dit wel zouden doen, zou die Klinkende Kroegen-avond teveel de allure van een klein festival hebben en dat willen we niet”, geeft Hoste nog mee.

(svv)