Kim Wilde komt voor exclusief concert naar Oostende

Redactie KW

Op zondag 24 november doet de Engelse hitmachine uit de jaren ’80 het Kursaal opnieuw aan.

Een knappe blondine die door de zonwering van een afgesloten ruimte begluurd wordt door een jongeman met een zaklamp in zijn hand. “I search for the beat in this dirty town”, geeft ze in de eerste strofe aan. Het zijn de openingsbeelden van de iconische debuutsingle ‘Kids in America’ van Kim Wilde die haar in het voorjaar van 1981 een monsterhit opleverde en de opmaat was voor een carrière die haar in de jaren ’80 tal van hits opleverde. ‘Chequered love’, ‘Cambodia’, ‘View from a Bridge’, ‘Love blonde’, ‘You keep me hangin’ on’ (een bewerking van de klassieker van Diana Ross & The Supremes) waarmee ze een nummer 1-hit in de Verenigde Staten scoorde, haar allergrootste hit, ‘Never trust a Stranger’ en ‘Four Letter Word’.

Met het aanbreken van de jaren ’90 droogde de stroom hits op. Het zette Kim Wilde, die als Kim Smith geboren werd, ertoe aan nieuwe carrièrepaden te bewandelen. In februari 1996 gaf ze gestalte aan Mrs. Walker in de Londen West End-musicalproductie ‘Tommy’. Haar tegenspeler was Hal Fowler. De vonk sloeg niet enkel over op het podium, maar ook erbuiten. Ze trouwden met elkaar en zetten twee kinderen op de wereld die ze de welluidende voornamen Harry Tristan en Rose-Elisabeth meegaven.

In 2003 kwam Wilde voor een laatste keer aan het hitparadevenster piepen. Samen met Nena – nog een postermodel van the eighties – behaalde ze in onze contreien een grote hit met ‘Anyplace, anywhere, anytime’. Vijftien jaar later, in maart 2018, probeerde Wilde met haar album ‘Here comes the Aliens’ opnieuw aansluiting te vinden met haar status van weleer, maar ze moest vaststellen dat andere leading ladies van de pop haar fakkel hadden overgenomen.

Niettemin blijft ze een graag gezien gaste bij nostalgici. Zo zong Kim Wilde, 58 jaar ondertussen, op donderdag 9 november 2017 al haar hits in het Kursaal en eind dit jaar zal ze dit opnieuw doen. Gefundenes Fressen voor al wie pap van de hitparademuziek van the eighties blijft lusten. Een aanrader.

Tickets kosten 34 euro, 44 euro en 64 euro. Meer info via www.concertenaanzee.be en www.kimwilde.com.

(SVV)