Justine Cappelle is de nieuwe Cultureel Ambassadeur van Roeselare

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Justine Cappelle mag zich voortaan Cultureel Ambassadeur van Roeselare noemen. De jonge cineaste krijgt in die rol zowel financieel als promotioneel een duwtje in de rug.

Ieder jaar benoemt de stad Roeselare een of meerdere Cultureel Ambassadeurs. Culturele verenigingen of personen die de stad positief in het daglicht brengen. Ze krijgen zo een duwtje in de rug, zowel financieel als extra promotie.

Justine Cappelle is sinds deze week de nieuwe Cultureel Ambassadeur. De jonge Roeselaarse studeerde ‘documentaire’ aan het RITCS. “Ik wou eigenlijk in het middelbaar al iets met kunst doen, maar mocht dan, niet. Ik belandde uiteindelijk in humane en dat was eigenlijk niet slecht voor mij, het menselijke kwam er flink in aan bod. In die tijd was ik veel bezig met mode, ik deed een tijdje modellenwerk en was zelf ook gefascineerd door fotografie. Ik wou het dan ook eerst proberen als fotografe, maar uiteindelijk vond ik dat iets te oppervlakkig voor mij”, vertelde Justine ons enkele jaren geleden.

“Ik wou iets met mensen doen, toch enigszins met beelden bezig zijn en ondertussen de wereld verbeteren. Ik wou een boodschap doorgeven en de mensen doen nadenken over bepaalde thema’s. Zo kwam in aan het RITCS in Brussel terecht, waar ik audiovisuele kunst studeerde. In het eerste jaar ging dat vrij breed met tv, fictie, documentaires en schrijven. In het tweede jaar kon je al een keuze maken, waarbij ik voor schrijven en documentaire koos en nu zit ik dus in het derde en focus ik me op documentaires. De manier om iets te vertellen en enigszins een boodschap over te brengen.”

Vorig jaar stelde ze met Maregrave haar eerste kortfilm voor op het filmfestival van Oostende. Ze gaat er in op zoek naar menselijke sporen en herinneringen die de zee, al of niet vroeg of laat, misschien weer prijs geeft.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier