Jubileumeditie Labadoux sluit af met 12.000 bezoekers, organisator niet van plan om te verhuizen

Redactie KW

De 30ste editie van het Labadoux Festival in Ingelmunster zit erop. Na in de concerttent het optreden van Yevgueni en als toetje in de pubtent het optreden van DJ Nazdrovje viel het doek over deze jubileumeditie, die tijdens de driedaagse geen druppel regen te verwerken kreeg.

Met de opbouw was dat iets anders, maar net voor aanvang van het festival waren de weergoden Labadoux gunstig gezind. Het was precies of René Windels – jarenlang één van de boegbeelden van het festival die op zaterdag 10 februari jl. overleed – van hierboven ingreep omdat deze jubileumeditie waar zijn zoon en festivalorganisator Carl Windels en de tientallen kernleden en vrijwilligers zo hard hadden aan gewerkt een topper zou worden.

En nummer 30 wérd inderdaad een heuse topper. Qua optredens, qua aantal bezoekers, maar ook met het weer op zondag. Een héél zonnige dag, waardoor de festivalweide praktisch vol liep met vooral enthousiaste mensen.

Maar wat zal er volgend jaar gebeuren ? Stopt Labadoux in schoonheid of gaat men verhuizen naar een ander terrein, zoals de festivalorganisator liet vallen op de openingsavond. “Ik wil eens heel duidelijk zijn, schreeuw het maar uit : het is niet de bedoeling dat Labadoux groter wordt en het is niet onze eerste doelstelling dat we gaan verhuizen. We gaan wel bekijken hoe we alles op deze locatie verder kunnen organiseren in functie van het comfort, veiligheid, gezelligheid en alle noodwendigheden die dit festival met zich meebrengen”, zegt Carl Windels, die eraan toevoegde dat Labadoux 2018 afsluit met zo’n 12.000 bezoekers.

(PADI)