Jongerenzender NRJ nu ook in Kortrijk te beluisteren

Kim Muylaert en burgemeester Vincent Van Quickenborne. © AN
Redactie KW

Donderdag duwden radiopresentatrice Kim Muylaert en burgemeester Vincent Van Quickenborne samen op de symbolische knop. Radiozender NRJ, al vrij bekend in het buitenland, is vanaf nu op frequentie 88.4 ook in Kortrijk en omstreken te horen. De zender zet met de slogan ‘Hit Music Only’ vooral in op jongere luisteraars.

In de rest van ons land is de zender van Franse oorsprong al te horen sinds begin september. In totaal zijn er zestien verschillende frequenties, al dekken die maar ongeveer 75 procent van Vlaanderen. Vooral mensen die aan de rand van West-Vlaanderen wonen of in Limburg wonen, kunnen nog niet wakker worden met NRJ (uitgesproken als Energy). “Zij kunnen terecht op de website van de zender of kunnen luisteren via de app”, vertelt voormalig Studio Brussel-presentatrice Kim Muylaert. Zij neemt de ochtenduren tussen zes en negen voor haar rekening.

“We zijn een supertof jong, ambitieus en klein team. In het begin had ik mijn twijfels. Ik had dat nog nooit gedaan zomaar een gloednieuwe radiozender uit de grond gestampt. Ik kende ook bijna niemand van mijn nieuwe collega’s. Maar ondertussen werken we bijna een maand samen. We hebben hetzelfde doel en het klikt supergoed. We zijn allemaal jonge twintigers en de muziek die wij draaien is voor ons echt pure nostalgie.”

De grootste troef van de zender

Op NRJ zijn vooral recente hits te horen, af en toe onderbroken door een iets ouder nummer. Dat recente geluid is volgens Kim ook de grootste troef van de zender. “Alles is heel fris en nieuw, van de jingles tot de presentatoren, daar maken we het verschil mee”, weet ze.

De zender zet ook in op lokaal nieuws. Het citynews is drie keer per dag te horen en covert wat er op dat moment leeft in de provincie. NRJ is wel niet onbesproken. Enkele weken geleden diende Radio Club FM nog een klacht in tegen de zender omdat de hitradio die NRJ nu maakt, volgens hen compleet anders is dan wat in hun aanvraagdossier staat. Hun advocaat noemde de zender boerenbedrog. Belangrijkste klachten zijn dat de zender niet bestaat voor iedereen, maar enkelvoor jongeren. Daarnaast zou ook van de beloofde brede muziekkeuze geen sprake zijn.

(AN)