Jong danstalent uit Rumbeke waagt vanavond kans in Belgium’s Got Talent

Nathan Carpels en Lone Haelemeersch dansen al vijf jaar samen en zijn vanavond te zien in 'Belgium's Got Talent'. (Foto VTM) © Belgium's Got Talent
Philippe Verhaest

Vanavond schiet ‘Belgium’s Got Talent’ weer uit de startblokken met een flinke portie West-Vlaams dansgeweld. Rumbekenaar Nathan Carpels en Lone Haelemeersch, die samen het dansduo Twice vormen, verdedigen de eer van het Izegemse Life Danscenter.

Dansen zit zowel bij Lone Haelemeersch (14) uit in Ingelmunster als de 15 jaar oude Nathan Carpels uit Rumbeke in het bloed. Lone staat al sinds haar vierde op de dansvloer, Nathan pikte de sport vijf jaar geleden op. “En al even lang dansen we samen. Nu vormen we het dansduo Twice”, legt Nathan uit, die aan het VHSI in Brugge een LO- en sportopleiding volgt.

Het klikt

“De klik was er meteen”, pikt Lone, een leerlinge Moderne Wetenschappen aan De Bron in Tielt, in. “We leerden elkaar kennen bij een demoteam van Life Danscenter en sindsdien hebben we samen al flink wat ervaring opgedaan.”

Lone en Nathan dansen latin, show en disco, maar hun specialiteit is toch moderne dans, zeggen ze. “Daar hebben we al flink wat prijzen in behaald. Zo hebben we al drie Belgische titels in de kast staan en in 2016 werden we zelfs 17de op het wereldkampioenschap in Duitsland. Onvergetelijk.” Ondertussen is dans een essentieel onderdeel van hun leven geworden. “Wij zien het als pure ontspanning, maar tegelijk kunnen we er onze ziel in leggen. Wanneer we dansen, en dan zeker met elkaar, voelen we ons echt goed.”

Ingeschreven op oudejaar

Het Belgium’s Got Talent-verhaal is eerder toevallig ontstaan. “Samen met onze ouders hebben we de overgang van 2016 naar 2017 gevierd. Daar werd eerst al grappend gezegd dat we ons misschien eens moesten inschrijven, maar voor we het goed en wel beseften, stond de laptop op tafel en waren onze gegevens doorgestuurd.”

“We willen de eer van Life Danscenter hoog houden”

“We hebben erg veel tijd en energie in onze act gestopt”

“Een dag later, op 1 januari 2017, kregen we bevestiging dat we goed en wel ingeschreven waren. Toen pas beseften we aan welk avontuur we begonnen waren”, glimlachen Lone en Nathan.

Camera’s

Het duo heeft alvast met volle teugen genoten van hun eerste kennismaking met Belgium’s Got Talent. “Het was een hele belevenis. Uiteindelijk gaat het ook om een wedstrijd, maar de omstandigheden zijn net iets anders. Camera’s die op ons gericht staan, een bomvolle zaal en amper twee minuten om ons te bewijzen. We hebben erg veel tijd en energie in onze act gestopt. Of we doorstoten? Dat zal je tijdens de uitzending moeten ontdekken”, knipogen ze. “Maar onze ambities reiken ver.”

In elk geval hebben Nathan en Lone de eer van Life Danscenter hoog te houden. Vorig jaar stootte de dansgroep Life Compagnie tot de finale van Belgium’s Got Talent door en in 2016 was medezaakvoerder Dieter Vandeputte een van de sterren bij So You Think You Can Dance. “Er loopt hier inderdaad een pak talent rond. Maar ook wij willen de verwachtingen inlossen.”

Lone en Nathan bekijken de eerste aflevering samen met een pak vrienden en familieleden in Life Danscenter. Vanaf 20.30 uur is iedereen welkom in de Lodewijk de Raetlaan 2 in Izegem. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier