Johan Tahon exposeert samen met Rammstein-frontman: "Een van mijn belangrijkste projecten"

26/01/18 om 13:00 - Bijgewerkt om 10:35

Tijdens de overzichtstentoonstelling 'Wir Überleben das Licht', die vanaf vandaag tot en met zondag 2 december loopt, vult beeldend kunstenaar Johan Tahon vier zalen van het Bonnefantenmuseum in Maastricht met oud en nieuw werk. Bijzonder aan de tentoonstelling is de samenwerking tussen Johan Tahon en Till Lindemann, frontman van de Duitse metalband Rammstein.

Het wereldvermaarde kunst- en modetijdschrift ZOO Magazine bracht Tahon en Lindemann samen voor een crossover-project, een unieke kruisbestuiving waarbij Lindemann zich bij het schrijven van vijf nieuwe gedichten liet inspireren door de beelden van Tahon. 'Wir Überleben das Licht', de titel van een van die gedichten, is meteen ook de naam van de tentoonstelling, die een overzicht biedt van oude en nieuwe sculpturen van Tahon. Op de museummuren prijken de vijf gedichten naast foto's van de rockzanger, poserend tussen de beelden van Tahon. De foto's maken deel uit van een fotoshoot, die binnenkort ook in ZOO Magazine zal verschijnen. "De expo in Maastricht behoort voor mij tot een van de grotere en belangrijkste projecten uit mijn carrière", weet Meens erebu...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!