Jeugdmuziekatelier Oostkamp in concert

© (Foto GST)
Redactie KW

Zaterdagnamiddag gaven de leerlingen van het Oostkampse jeugdmuziekatelier het beste van zichzelf op het eerste van de twee concerten die georganiseerd werden.

Het is iedere keer voor de jonge artiesten, muzikanten en hun begeleiders een spannend moment om van deze twee concerten een grandioos spektakel te maken. Zeker de aanwezigheid van ouders, oma en opa en andere familieleden is een extra stressfactor net voor het optreden zelf.

Het programma van iets meer dan een uur was gevuld met diverse muziekgenres en instrumenten, en een deel van het optreden werd gevuld door de afdeling woordkunst. Na de inleiding van Magdalena Bens, secretaris JMA Oostkamp-Ruddervoorde was het Emiel Rabaey die met het lied ‘Prendre un enfant’ op zijn accordeon het concert mocht openen. Alle optredens werden aan elkaar gepraat door Hanne Vandenbussche, die hier haar debuut maakte als presentatrice.

Muziek op vuilbakken

Dat de leerlingen en leraars niet altijd de gemakkelijkste weg kiezen, werd al snel duidelijk tijdens het percussieoptreden van Gust Van Loocke, Orjan Jacobs, beiden eerste jaars slagwerk; William Dumon, Louis Geldhof, die in het tweede jaar op de trommels slaan, en Raf Caron, Josefien Stijnen en Stan Vandepitte, die zich reeds bij de gevorderden mogen rekenen na 3 jaar opleiding. ” Iedere keer optreden is toch wel spannend en ik ben toch wel zenuwachtig om hier op te treden. Zeker nu mama en papa maar ook de burgemeester en veel familie in de zaal zitten. Ik vind het wel leuk om eens te tonen wat ik allemaal geleerd heb,” weet Stan Vandepitte te vertellen tussen twee optredens door. ” Ook Sam van de Caveye van Lajos and the Gang heb ik in de zaal zien zitten. Sam is schepen van jeugd en cultuur in Oostkamp, hij kent toch iets van muziek denk ik en gaf ons een daverend applaus na ons optreden, dus het zal toch goed geweest zijn. We hebben ook ons deel van het concert gekozen om de trommels en drums te vervangen door metalen vuilbakken. We waren al een tijdje aan het overleggen met onze leraar wat we zouden gebruiken als instrument en de plastic emmers klonken minder mooi dan de metalen vuilbakken.”

Het optreden werd door de leerlingen van de klas notenleer afgesloten met een aantal volksliederen, waarna een staande ovatie te horen was voor alle leerlingen, hun begeleiders en leraars.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier