Jelle Cleymans verwent Veurnaars met gratis concert

Het gratis optreden van Jelle Cleymans was een cadeau van de stad Veurne aan de inwoners. © JTY
Redactie KW

Vrijdagavond woonde een driehonderdtal toeschouwers een optreden bij van Jelle Cleymans en zijn vijfkoppige orkest in de evenementenhal ‘Furnevent’ in Veurne. Vader Jan Cleymans, sax en klarinet, stal op aandringen van zoon Jelle de show met een gesmaakte jodelsolo. Jelle bracht eigen nummers, met tussenin enkele interacties met het enthousiaste publiek.

Dit gratis optreden voor de Veurnaars was een cadeau van de stad die met zijn ‘Wintervariaties’ opnieuw een topper van formaat scoorde.

Jelle Cleymans is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot één van de bekendste gezichten in het Vlaamse medialandschap. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij toch al een gevuld palmares. Op televisie zagen we hem al in Thuis, maar ook in de Kotmadam, Lili & Marleen, Flikken, Spoed en Spring. Zijn artistieke bijdrage aan de musicals Daens, Kuifje en ’14-’18 gingen niet onopgemerkt voorbij.

Als Ketnetwrapper deed hij ook heel wat presentatie-ervaring op. In 2012 schuimde hij onder andere met Barbara Dex het Vlaamse land af met een kleinkunst-tournee. Ook met zijn “zijn partner in crime” Jonas Van Geel zorgt hij al een paar jaar voor de nodige ambiance op verschillende festivals in de zomer, samen met hun band Cleymans & Van Geel. Ondertussen heeft hij al drie eigen solo-platen uit: ‘Naakt doe ik de afwas’, ‘Welk Oog en Hoeveel Tranen’ en “Napoleon XXIII”.

Cultureel programma

Momenteel schittert Jelle in de musical ’40-’45, maar maakt hij dus in januari even tijd om richting Furnevent af te zakken. Wintervariaties sluit af op 22 februari met ‘Arte Amanti’ in het kasteel Sint-Flora in De Moeren. Dit najaar zijn de Wintervariaties aan hun derde editie toe. Net als in de zomer biedt Veurne een leuk en verrassend cultureel programma aan tijdens de wintermaanden.

(JTY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier