Is priester Pieter De Mol? "Hij is er toe in staat"

23/03/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 22/03/18 om 10:17

Met vier zijn ze dit jaar, de West-Vlamingen die op VIER op zoek gaan naar De Mol. Of is één van hen de saboteur? De opvallendste kandidaat heeft onze provincie in elk geval al: Pieter Delanoy (33) uit Assebroek. Zijn beroep? Priester. In het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, waar Pieter leerkracht is, wordt enthousiast gereageerd op zijn deelname. Maar mag een priester wel liegen? In de Pastorale Eenheid Sint-Trudo ziet men alvast geen problemen.

Pieter Delanoy woont vandaag in Assebroek, maar werd 33 jaar geleden geboren in Roeselare. In 2008 werd hij door toenmalig bisschop Roger Vangheluwe tot priester gewijd. Na twee jaar bijbelwetenschappen in Leuven kon hij aan de slag als priester-leerkracht in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge, waar hij eerder al stage volgde. Pieter is een atypische priester. Al op zijn achttiende trok hij voor zes maanden naar Afrika voor vrijwilligerswerk en enkele jaren geleden lanceerde hij de churchie, een selfie in de kerk. Hij toonde zich een grote tegenstander van André Léonard als aartsbisschop. Met zijn deelname aan De Mol zorgt hij nu voor een nieuwe stunt. "Ik kan alleen maar zeggen dat we blij zijn voor hem en dat we hem veel succes wensen", reageert zijn moeder Greta Kindt kort. "Er zijn ook nog andere kandidaten en iedereen verdient een gelijke kans."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!