Is de West-Vlaamse Martijn de gedroomde Mol? “Ik ben er toe in staat, ja.”

Bert Vanden Berghe

Vanaf zondag 10 maart is het zover. Dan jaagt Vlaanderen samen met tien onbekende kandidaten op De Mol. Een van hen is de 23-jarige Martijn Loosvelt uit Ooigem. Wie is deze jongeman en kan hij de Mol óf de winnaar zijn?

Vorig jaar kon je in De Mol niet naast de West-Vlamingen kijken. Halfweg de reeks waren er nog vier in de running voor de finaleplaats die uiteindelijk net geen West-Vlaams onderonsje werd. Niemand minder dan priester Pieter bleek De Mol, die werd ontmaskerd door student Lloyd, die met de overwinning én 27.665 euro naar huis mocht. De kans dat een West-Vlaming de editie 2019 kleurt is dit jaar een pak kleiner. Al blijkt uit de eerste beelden die de pers al te zien kreeg de 23-jarige kandidaat ook een kleurrijk figuur.

Martijn Loosvelt uit Ooigem is de zoon van Geert Loosvelt en Katelijn Callewaert. Hij heeft ook nog een broer Simon, die een jaar jonger is. In het dagelijks leven is Martijn als sinds 2017 actief als facility assistant bij de firma Freestone Group in Wemmel. Vanuit zijn job helpt hij bedrijven mee verhuizen en op poten zetten. Daarvoor studeerde hij bachelor facilitair management bij Odisee op de Technologiecampus in Gent. Hij deed zijn stage in het AZ Delta in Roeselare en Thermote en Vanhalst in Waregem. Martijn is een ondernemende figuur, net als zijn vriendin Cato Koslowski, die hij tijdens zijn studies leerde kennen. Zij runt haar eigen lingeriebedrijf Cato Essential.

Is de West-Vlaamse Martijn de gedroomde Mol?

Een select groepje journalisten kon al een fragment van zijn auditie én de eerste aflevering bekijken en daaruit blijkt dat hij een winnaarstype is maar toch ook een teamspeler, twee sterktes die goed zijn in een programma als De Mol. Het type dat sociaal is, snel op scherp staat en tegelijkertijd ook de kalmte kan bewaren. Een gadgetfreak ook, zo bleek uit een fragment van zijn auditie. “Die gasten die zo’n unboxingvideo’s bekijken online? Ik ben daar één van.” (lacht) Verder is Martijn verzot op auto’s én is een fanatieke supporter van Zulte Waregem.

Ik zou geen goede mol zijn omdat ze het zouden zien aan mijn gezicht

Martijn is ook van het sportieve type. In het verleden voetbalde hij bij SC Wielsbeke, terwijl zijn broer het mooi weer maakte bij SK Beveren-Leie. Toch gaat zijn voorkeur naar het tennis. Zo is hij al sinds 2005 verbonden aan tennisclub Waregem Gaver. Sinds 2012 is hij gediplomeerd tennisleraar bij Puur Sport Waregem, dat de jeugdwerking van tennisclub Waregem Gaver omhelst.

Is de West-Vlaamse Martijn de gedroomde Mol?

Aan inzet zal het duidelijk niet liggen tijdens het programma, maar hoever hij raakt, komen we pas vanaf zondag 10 maart te weten. Opvallend: voor het eerst in de geschiedenis van de reeks, begint het avontuur zonder mol. Hoe de programmamakers dat aanpakken, zien we in de eerste aflevering. En natuurlijk de vraag die op ieders lippen brandt: kan Martijn De Mol zijn? “Ja en nee”, zo zegt hij zelf. “Ik zou een goede mol zijn omdat ik er toe in staat ben en de overtuigingskracht heb om mensen rond mijn vinger te draaien. Ik zou géén goede mol zijn omdat mensen het zouden zien aan mijn gelaatsuitdrukking, ik durf al wel eens een vapeurke te krijgen.” (grijnst)

Maak ook kennis met de andere kandidaten:

De Mol, vanaf zondag 10 maart om 20 uur op Vier.