Inwoners Steenkerke vieren 75ste verjaardag van ‘hun’ Willem Vermandere

Redactie KW

Maandag zat het enige café in Steenkerke omstreeks 11 uur bomvol om dorpsgenoot Willem Vermandere een spetterend verrassingsverjaardagsfeestje aan te bieden.

Onder massale persbelangstelling en luid applaus van de aanwezigen, kwam Willem met zijn familie de ‘Kunstemaecker’ binnen. Hij trok even zijn typische gebreide muts tot diep over zijn ogen en zag wat later met een emotionele blik dat het goed was. Zo veel volk op een doordeweekse maandag had hier niemand verwacht. Het Stadsbestuur van Veurne zorgde voor een receptie met een drankje en versnaperingen, terwijl de schooljeugd ‘Klein Bubbeltje’ zong en zelfgemaakte collages en tekeningen aan Willem overhandigde.

Inwoners Steenkerke vieren 75ste verjaardag van 'hun' Willem Vermandere


De familie zat mee in het complot, maar Willem wist naar eigen zeggen echt van niets. Er waren geschenken en schouderklopjes van dorpsgenoten en de drank vloeide rijkelijk. Alhoewel de receptie maar tot 13.30 uur duurde, bleven de stamgasten nog heel lang nakaarten over hun Willem en werd veelvuldig getoast op de jarige. Willem liet het allemaal op zich afkomen en ging na de receptie nog wat genieten in familieverband…

(JT)