Indie folkrockgroep Et Encore stelt nieuwe cd Welcome Home voor tijdens Croqrock in Deerlijk

Et Encore heeft met Welcome Home zijn zevende cd uit. © DRD
Redactie KW

De Deerlijkse indie folkrockband Et Encore stelt op zaterdag 23 februari zijn zevende cd Welcome Home voor in het buurthuis De Wieke. Dat gebeurt tijdens het initiatief Croqrock waarbij ook Café des Sports en twee deejays hun beste beentje voorzetten.

Et Encore is 23 jaar jong. Het verhaal van de groep begint midden jaren 90 wanneer zeven Deerlijknaars, die de folkfestivals afschuimen, beslissen om zelf te gaan musiceren. Kris Ravelingien is een van de drijvende krachten achter het project. Ook zijn echtgenote Fanny Vancoillie, Pascal ‘Billy’ Vantomme, Lieven Vandebuerie en Dominique Vermeulen zijn er van bij de start bij. Hans en Annick Labeeuw zijn eveneens present voor de eerste try-out in de cafetaria van de Gaverhal, maar haken al na enkele weken af.

“Wij waren in de beginperiode een coverband en ons repertoire bestond hoofdzakelijk uit Ierse klassiekers en populaire nummers”, verduidelijkt Dominique Vermeulen. “Hier en daar dook al eens een eigen nummer op. Na enkele jaren werd het geweer van schouder veranderd. We zeiden de klassieke folk vaarwel en opteerden resoluut voor folkrock. Een feestje bouwen met covers is leuk, maar als je dat met eigen nummers kunt, is dat zoveel toffer. Ambiance blijft ons handelsmerk tijdens de optredens.”

Et Encore heeft ondertussen meer dan 300 optredens op de teller staan in binnen- en buitenland. De vele concerten bracht hen, naast podia in België, ook in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken en Luxemburg. Ze deelden al het podium met de Levellers, Urban Trad, The Dubliners, The Oysterband en vele anderen. Als ze spelen, proberen ze telkens een perfecte mix te brengen van goede muziek, humor, ambiance en een flinke portie originaliteit.

Opnames in tourcoing

Et Encore is de jongste jaren meer en meer geëvolueerd naar indie folkrock. De groep bestaat momenteel uit Pascal Vantomme (zang, banjo, gitaar en dulcimer), Fanny Vancoillie (fluit), Lieven Leplae (viool en zang), Frederik Hellyn (bass) en Dominique Vermeulen (drums, bohdran en zang). Zaterdag stellen ze hun nieuwe cd voor. Na La vie est simple (1998) volgden Not a full box of smarties, Greetings from St-Louis, The Barber Next Door, Waiting for my Friends, Wake Up ‘n Dance en nu Welcome Home.”

“Voor de opnames van Welcome home zijn we over de grens getrokken. We hebben enkele weekends doorgebracht in de Sound Up Studio in het Noord-Franse Tourcoing”, gaat Fanny Vancoillie verder. “Een geslaagde zet want het eindresultaat is navenant. Het is zonder meer onze beste cd ooit. Alles klinkt voller. Het live gevoel klinkt nu veel beter door dan bij onze vorige schijfjes.”

Croqrock

Welcome Home bevat 11 nummers. Billy levert het leeuwendeel van de teksten van onze nummers, maar het uiteindelijke resultaat is een gezamenlijk proces. We treden een 20-tal keer per jaar op en trekken regelmatig naar het buitenland. Zo speelden we al ettelijke keren op het jaarlijkse Skagen Festival in het bovenste topje van Denemarken. Op zaterdag 23 februari zullen we ons als vissen in het water voelen want dan spelen we thuis. Optreden is nog altijd het plezantste. En zeker als je dat kan doen met liedjes die je zelf geschreven en gecomponeerd hebt en waarbij zowel jong als minder jong uit de bol kunnen gaan.”

Croqrock, een initiatief van ontmoetingscentrum d’Iefte, vindt plaats op zaterdag 23 februari vanaf 20.15 uur in De Wieke. Het eerste optreden wordt verzorgd door Café des Sports. Na een set van dj Sacré Bleu stelt Et Encore zijn cd voor. Afsluiter van dienst is dj De Wilde Vogel. (DRD)

De cd Welcome Home is te koop tijdens optredens of via info@etencore.com.

Info: www.etencore.com en via Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier