IN BEELD – Ontdek het duistere van het RTT-gebouw in Kortrijk

Matthias Speybrouck en Felix Francois bij enkele Steampunkers. © EDB
Redactie KW

Op zondag 17 februari vindt het project DuisteRTT plaats in en rond het vroegere RTT gebouw in Kortrijk. Samen met stad Kortrijk en studenten van de opleiding event-management bij Vives pakt vzw Café Paté uit met een culinair event in en rond het vroegere RTT-gebouw in het centrum van Kortrijk.

DuisteRTT en SnuisteRTT

Vzw Café Paté is een collectief van Kortrijkse chefs en werd opgericht door jeugdvrienden en chefs Felix François van ‘Het Vliegend Tapijt’ in Marke en Matthias Speybrouck van ‘Va et Vient’ in Kortrijk. “Het begon met onder verschillende chefs de beste paté te maken en is ondertussen een amicale traditie onder de Kortrijkse chefs geworden. Dit jaar zijn er 11 chefs die deelnemen.” Voor DuisteRTT werken volgende chefs samen: Matthias Speybrouck van ‘Va et Vient’, Felix François van ‘Het Vliegend Tapijt’, Bas Ghyselen van ‘ViEr’, Karel Callebert van ‘Walle 111’, Frederik Desmet van ‘Oud Walle’, Sébastien Ververken van Vol-Ver, Ludovic Ghyselen van ‘Argendael’, Klaas Lauwers van ‘Messeyne’, Dirkjan Decock van ‘Taste and Colours’, Thijs Clinckemaillie van ‘Hula’ en Martijn Defauw van ‘Rebelle’. De thee en koffie wordt voorzien door ‘Viva Sara’.

IN BEELD - Ontdek het duistere van het RTT-gebouw in Kortrijk
© TVD

De deelnemers worden in het RTT-gebouw onthaald met een aperitief en een hapje en gaan dan naar volksrestaurant Vork waar een foodshairing event doorgaat dat verzorgd wordt door een samenwerking van verschillende chefs. ‘Steampunkers’, fantasiefiguren in Victoriaanse kledij die verwijzen naar futuristische uitvindingen en machines zullen de deelnemers aan DuisteRTT begeleiden. Van een dessert en koffie kan er dan weer genoten worden in het RTT-gebouw. “De gasten maken een reis door de tijd en proeven van de historiek van het gebouw en het verleden van telefonie en telegrafie.”

Stad Kortrijk biedt als aanvullend concept via SnuisteRTT de mensen de kans om de oude gebouwen van RTT te bezoeken vanaf 15 uur. Gidsen van Gidsenplus vertellen over de historiek van het gebouw. Het maximum van 400 ingeschrevenen hiervoor is ondertussen al bereikt

Vork

De stad wil volgens Schepen van Economie en van ‘Beleef Kortrijk’ de Kortrijkse horeca, chefs en producten beter in de kijker zetten. “Het project ‘DuisteRTT is hiervoor één van de projecten die we met de stad steunen”, zegt hij. “De combinatie van het culinair event en het misschien voor de laatste keer openstellen van het RTT-gebouw is een initiatief dat de stad graag steunt. Ook het volksrestaurant Vork zet de deuren open voor de chefs. Ze kunnen er het materiaal gebruiken en daar kan ook het foodsharing-gedeelte doorgaan.”

Je kan via www.duistertt.be inschrijven voor de shift van 11 uur of van 13.45 uur.

(EDB – foto’s TV/EDB)