Idiots neemt nieuwe clip op met veertig (!) gitaristen en ja, dat is chaotisch

02/11/18 om 14:00 - Bijgewerkt om 20:03

Dinsdagavond nam Idiots, de band van Bevergem-acteur Luc Dufourmont, in de Kreun een clip op voor de nieuwe single 'Ma guitare', die gelanceerd wordt naar aanleiding van hun dubbeloptreden in de Kortrijkse concertzaal op 7 december. Naast Idiots staat die avond Ugly Papas op de affiche, een van de vroegere bands waarvan de zanger-acteur de frontman was. Als alles volgens plan verloopt komt er eind 2019 een nieuw Idiots-album.

Voor de opnames van de clip stroomden een veertigtal gitaristen toe. Of liever, mensen voorzien van een gitaar. 'Ma guitare' is een nummer van Johnny Hallyday, door hem gebracht in de film 'D'ou viens-tu Johnny?' Een nummer dat intussen 55 jaar oud is. Volgens bassist Dick Descamps wordt 'Ma guitare' van Idiots eigenlijk zelfs een cover van een cover. Want eerder al brachten Luc Dufourmont en hij een versie van dat nummer op de tweede - titelloze - cd van Ugly Papas uit 1994. "B...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!