Houdt Aloysi Desnouck het Miss België-kroontje in Adinkerke?

Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Vanavond, na afloop van de finale in het Plopsa Theater, weten we wie Romanie Schotte opvolgt als de nieuwe Miss België. Blijft het kroontje opnieuw in onze provincie, of sterker zelfs, aan de kust? Het zou zomaar eens kunnen, want onder de dertig finalistes zit ook de Adinkerkse Aloysi Desnouck.

Aloysi is 18 jaar, is nog vrijgezel, woont in de Moeresteenweg in Adinkerke en studeert Business Support in VTI Diksmuide. Zij gelooft alvast in haar kansen voor vanavond: “Waarom niet? Miss België hoeft niet altijd uit een grootstad te komen”, liet ze ons in een eerder interview al optekenen.

Schrik voor vragenronde

Of haar afkomst een voordeel is, weet ze niet zeker. “Ik hoef natuurlijk niet ver te rijden en mocht ze mij een vraag over De Panne stellen, dan heb ik zeker een streepje voor. Maar ik kan even goed een vraag krijgen over een andere Belgische badplaats of over het parlement. Ik heb er helemaal geen probleem mee om in bikini of lingerie rond te lopen en ook de choreografieën vormen geen uitdaging voor mij. Ik heb immers vijftien jaar lang aan turnen gedaan, dus ik ben lenig en heb gevoel voor ritme. Maar die vragenronde, daar heb ik wel wat schrik voor”, bekent ze. “‘Wat zou je doen mocht je voor een dag een man zijn?’ of ‘Wat is het ondeugendste wat je al hebt gedaan?’, dat zijn lastige vragen.”

Langsgaan bij de koning

Wat als ze vanavond effectief het kroontje op haar hoofd krijgt? “Ik zou het natuurlijk een hele eer vinden om mijn land te mogen vertegenwoordigen en die taak zou ik dan ook zeker ter harte nemen. Ik zou alvast zeker elke provincie willen bezoeken, te beginnen met onze hoofdstad. Onze koning heeft misschien niet veel met de missverkiezing te maken, maar toch zou ik bij hem willen langsgaan om hem te bedanken voor die kans.” (lacht)

Je kan het gala van Miss België in het Plopsa Theater vanavond live volgen, vanaf 20.30 uur op FOX kanaal 13 op Telenet, of op AB3 bij Proximus. Wie Aloysi wil steunen, kan MB05 sms’en naar 6665.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier